Hozzák nyilvánosságra, mely politikusok vettek részt a fideszes kastélybulin! – Követeli a DK

Valamint a résztvevők teljes hivatalos programját az azóta eltelt napokban.

Ahogy azt tegnap megírtuk: a Balaton-felvidéki Zsófiapusztán található Zichy-Schaller kúria volt a helyszíne annak a fideszes kerti partinak, ahol elszabadulhatott a koronavírus.

A 24.hu információi szerint a szombati buli

száznál is több

résztvevővel zajlott.

A Demokratikus Koalíció most azt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a résztvevők listáját. Az ellenzéki párt közleményében azt írja:

“Kiderült, hogy több fideszes politikus is karanténba került egy múlt hétvégi kastélybuli miatt, amelyet a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ alapítvány rendezett egy Úrkút melletti kúrián.

A kastélybulin résztvevő Hollik István fideszes kommunikációs igazgatóról derült ki, hogy fertőzött, ezért Gulyás Gergely, Orbán Balázs, Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Farkas Örs fideszes politikusok is karanténba kerültek.

Azt tehát már tudjuk, hogy a járvány egyik gócpontja a fideszes kastélybuli lehetett, a rendezvényen résztvevő politikusok teljes névsora azonban a mai napig ismeretlen.

Holott politikusokról van szó, akik normális esetben választókkal találkoznak és rendezvényeken vesznek részt, így elképzelhető, hogy az elmúlt egy hétben akaratukon kívül tovább is terjeszthették a betegséget.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra a fideszes kastélybulin résztvevő politikusok és hivatalos személyek teljes névsorát, valamint hozza nyilvánosságra a résztvevők teljes hivatalos programját a kastélybulit követően mostanáig!

Öt nap telt el az ominózus fideszes kastélybuli és aközött, hogy megtudtuk, Hollik István koronavírus-fertőzöttként vett részt a rendezvényen. Jogunk van tudni, hogy kik voltak ott ezen a kastélybulin és hány választóval találkozhattak a bulit követő 5 napban.

A DK természetesen mielőbbi gyógyulást kíván Hollik Istvánnak és minden esetleges fertőzöttnek.

Ettől függetlenül elvárjuk, hogy egy járványügyileg ilyen kockázatos ügyben tisztán láthasson az ország!”

Kapcsolódó cikkünk:

Kiderült: Itt tartották a szombati bulit, ahol a fideszesek elkaphatták a koronavírust

.