Súlyosabb a baj, mint hittük: Nem csak cseppfertőzéssel terjed a vírus

Már több mint 537 ezer embert ölt meg a járvány hat hónap alatt.

Bizonyítékokat találtak arra, hogy a koronavírus a levegőben is terjed – ismerte be az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A szervezet ismét figyelmeztetett arra is, hogy a járvány világszerte gyorsul.

Az MTI tudósítása szerint Benedetta Allegranzi, a WHO szakértője azt mondta: „Elismerjük, hogy bizonyítékok merülnek fel erre vonatkozóan, így nyitottnak kell lennünk erre a lehetőségre, és megismerni a következményeit„.

Allegranzi a zárt helyiségek szellőztetését és az emberek közötti fizikai távolságtartást ajánlotta. „Ha ez nem lehetséges, a maszk viselését javasoljuk” – mondta.

A Clinical Infectious Diseases Oxford nevű tudományos folyóiratban megjelent cikkben több mint 200 nemzetközi hírű tudós szólította fel a WHO-t, hogy ismerje el: a Covid-19 terjedhet a levegőben is. Eddig a WHO álláspontja az volt, hogy a vírus cseppfertőzéssel terjed.

A halálos áldozatok számának emelkedése globális szinten stabilizálódott ugyan, de miközben egyes országok jelentős haladást értek el az áldozatok napi számának csökkentésében, más országokban ez a szám tovább nő.

Már 11,6 millió fertőzöttet tartanak nyilván világszerte, és több mint 537 ezer embert ölt meg a vírus hat hónap alatt.

Szakértők azt mondják: nem láttak hasonlót az 1918-as a spanyolnáthajárvány óta.

Miután a járvány jelentőségét sokáig lekicsinylő Jair Bolsonaro brazil elnök koronavírustesztje pozitív lett, a WHO emlékeztetett arra, hogy

egyetlen ország sem immunis,

nem rejtőzhet el a vírus elől, mint ahogyan egyetlen ember sem védett vele szemben.

Legyünk hercegek vagy szegény emberek, mindnyájan sérülékenyek vagyunk a vírussal szemben” – jelentette ki Michael Ryan, a WHO veszélyhelyzeti igazgatója is, aki egyúttal gyors jobbulást kívánt a brazil elnöknek.

Ahogyan tegnap megírtuk: magyarországi táborozók között is felütötte a fejét a vírus.

https://nyugatifeny.hu/2020/07/07/baj-van-koronavirus-fertozotteket-talaltak-egy-satoraljaujhelyi-taborban

Valódi Hírek