Bréking: Koronavírus-fertőzötteket találtak egy sátoraljaújhelyi táborban

Határon túli diákokat táboroztatott a Rákóczi Szövetség, egy délvidéki tanár és egy diák fertőzött volt.

Két koronavírusos beteg volt a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában – tudta meg a hvg.hu egy, a táborban részt vevő olvasójától.

A fiatal elmondása szerint a táborban nagyjából 250-en vannak: határon túli középiskolások, egyetemisták.

A tábor hétfőn indult, a keddi városnézés közben derült ki, hogy egy délvidéki tanár és diák tesztje pozitív lett.

A hír hallatán mindenkit visszavittek a táborba, a két érintettért külön autóval jöttek.

A résztvevő elmondása szerint a teszteket nem a táborban, hanem még korábban, Budapesten végezték, de azt nem tudta megmondani, hogy a vizsgálatokat ki és miért kérte.

A táborban megjelent az ÁNTSZ, a két koronavírus-fertőzött közvetlen kontaktjait elkülönítették és letesztelték PCR-tesztekkel, a betegeket pedig mentő vitte egy budapesti kórházba. A lap forrása úgy tudja, a délvidéki csoport hazautazik.

fotó: Rákóczi Szövetség / Facebook

A Rákóczi Szövetség egyik igazgatója a hvg.hu-nak telefonon annyit mondott: teszteltek egy busznyi, táborba tartó diákot, és két gyanús esetet találtak, őket elkülönítették, a tábor pedig folytatódik.

Bővebb tájékoztatást holnapra ígértek.

Szerbia az egyetlen unión kívüli ország, ahonnan Orbán Viktor bejelentése után szabadon jöhetnek turisták Magyarországra, miközben az unió által javasolt országokból nem.

A járványhelyzet rohamosan romlik Szerbiában, kedd este Aleksandar Vucic államfő már arról beszélt, hogy ismét kijárási korlátozást vezetnek be Belgárdban.

A hvg.hu megkérdezte a Külügyminisztériumot, nem vizsgálják-e felül a határok szabad átjárását, mire annyit írtak:

„az Operatív Törzs Szerbia és a világ összes többi országa esetében is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány fejleményeit, és, ha szükséges, döntéseket is hoz.”

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek