Kásler magyarázza a magyarázhatatlant: Mit keres egy volt kémfőnök az Operatív Törzs tanácsadói között?

Tolmácsot kérünk!

Az Operatív Törzsben sokan „más nyelveket beszélünk, a zsargon átszűrődik az adminisztráció munkájába is.

És kellett egy tolmács

– így magyarázta Kásler Miklós friss videó-interjújában, hogy miért alkalmaz egy volt kémfőnököt tanácsadónak.

Ahogyan korábban a HVG megírta: havi 1,2 millióért ad tanácsokat Balajti László, az Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetője az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Balajti megbízása 2020. április 13-tól érvényes és nem ért véget a járvány lecsengésével: 2020. november 30-áig szól.

A Facebookra kitett friss videóinterjújában Kásler Miklós most azzal magyarázza Balajti alkalmazását, hogy az Operatív Törzsben sokan vesznek részt, rendvédelmi, közigazgatási szervek, egészségügyi szervek, és kellett egy olyan ember, aki „érti a különböző nyelvezeteket és összhangot tud teremteni, nemcsak nyelvi szinten, hanem a metódusokat tekintve is” – mondta Kásler Miklós.

„Balajti altábornagy úr kiváló szakember, de nem mint kémfőnök került a munkatársaim közé, hanem a szakmai tudását kértem, hogy bocsássa rendelkezésünkre” – magyarázkodott az interjúban a miniszter.

IDE kattintva nézhető meg a teljes videó.

Az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján egyébként elhangzott:

  • A szerdai kormányülésen döntés születhet az idősek vásárlási idősávjának sorsáról;
  • Szigorú szabályok mellett látogatni lehet a kórházakat azokon az osztályokon, ahol nincsenek koronavírus-betegek;
  • A háziorvosoknál és szakorvosoknál eltörlik az 1 óra/4 fő betegellátására vonatkozó korlátozást, de továbbra is be kell jelentkezni telefonon kell a kezelés előtt;
  • Azok az ágyak, amelyeket korábban koronavírusos betegek ellátására elkülönítettek, mára 80 százalékig igénybe vehetők más kezelések céljaira.

Valódi Hírek