Tarthatatlanná vált a vásárlási idősáv a boltokban, a szakszervezetnek van ötlete, mit kellene tenni

Ennek így egyre kevesebb értelme van.

Kezd teherré válni az időseknek fenntartott vásárlási idősáv a boltokban. Ez így, ellenőrzés híján leginkább a munkavállalókat hozza hátrányos helyzetbe – írja a kormánypárti Magyar Nemzet a kereskedelmi szakszervezet vezetőjére hivatkozva.

A 9 és 12 óra között érvényes szűkítés immár a tapasztalatok szerint kevésbé éri el a hatását, mivel egyre többen teljesen figyelmen kívül hagyják.

A szakszervezet szerint érdemes lehet újragondolni, van-e még értelme az idősávnak: már a 65 év felettiek sem csak délelőttönként járnak boltba, sok helyen pedig el sem küldik a vevőt az üzletből, ha nem a megfelelő időpontban tér be.

Leginkább a dolgozókon csapódik le a visszás helyzet, mivel nem jellemzőek a hatósági ellenőrzések, a kereskedők azonban félnek, hogy szabálytalanság esetén büntetést kapnak, ezért a beosztottaktól várják el, hogy kezeljék a helyzetet” – magyarázta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. A munkavállalók nem járhatnak el hivatalos szervként, vagyis nem is veszik fel a kesztyűt a nehezebb esetekkel.

A szakszervezet azt javasolja: ne legyen idősáv, viszont maradjon kötelező az arcmaszk, és legyen minden bolt bejáratánál kézfertőtlenítő.

Eközben megérkeztek a friss magyarországi adatok a járvány áldozatairól: meghalt egy 101 éves nő, ő az 563. áldozat, a legidősebb az eddig elhunytak közül. Az elmúlt 24 órában 7 új fertőzöttnél mutatták ki a vírust, összesen már 4076 a beazonosított fertőzöttek száma.

Valódi Hírek