Szijjártó bejelentette: 18,5 milliárd forintért állatvakcina-gyárat építünk Mongóliában

Ez még hiányzott.

Csütörtökön 57 millió dolláros (18,5 milliárd forintos) megállapodást írt alá Magyarország Mongóliával, amelynek értelmében egy magyar vállalat állatvakcina-előállító gyárat és labort épít majd a közép-ázsiai országban – közölte „külügyminiszter” az MTI-vel.

Szijjártó Péter videokonferencián tárgyalt Damdín Cogtbatar mongol külügyminiszterrel, majd elmondta: a magyar gazdaság újraindítása szempontjából rendkívül fontos, hogy a magyar vállalatok továbbra is sikeresek legyenek a nemzetközi piacokon, ezért komoly jelentőséggel bír a most aláírt megállapodás az EXIM és a mongol pénzügyminisztérium között.

A tárgyaláson megállapodtak egy újabb kötöttsegélyhitel-program elindításáról, ezúttal az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás területen, további

50 millió dollár értékben.

Szijjártó úgy fogalmazott: „most ünnepeljük a diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját, és elkötelezettek vagyunk a kapcsolatok további fejlesztése mellett, aminek alapját a fiatalok jelentik”, jelenleg 200 mongol ösztöndíjas tanul magyar egyetemeken.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek