Dobrev Klára: Orbán nagyon elszámolta magát, egy centinél is közelebb van hozzá, hogy kirakják a szűrét (+videó)

Minden befolyását el fogja veszíteni a Fidesz az Európai Parlamentben.

Európa megmutatta Orbánnak, hogy eddig és ne tovább, és ez a magyar embereknek is jó – így értékelte az ATV péntek esti műsorában Dobrev Klára, hogy csütörtökön az Európai Parlament nagy többséggel elmarasztalta a magyar kormányt a hetes cikkely szerinti eljárásban.

A DK EP-képviselője hangsúlyozta: hazudik Orbán Viktor, amikor úgy próbálja beállítani a történteket, hogy itt Magyarországot, a magyar embereket ítélték volna el.

Hiszen nem a magyar emberek tették tönkre a demokráciát, nem a magyar emberek építették le a jogállamot, hanem a Fidesz.

Dobrev Klára szerint az, hogy valaki kormányoz, nem jogosítja fel arra, hogy uralkodjon és diktatúrát építsen, és Orbán ezt a saját kárán meg fogja tapasztalni.

A DK-s politikus hozzátette: Orbán Viktor nagyon elszámolta magát, amikor azt hitte, hogy bármit megcsinálhat az Európai Unióban.

Kérdésre válaszolva elmondta: egyáltalán nem tapasztal Magyarországgal szembeni lenézést az EP-ben, viszont mindenkit kiráz a hideg Orbán Viktor politikájától. Szerinte amiből nagyon elege lett az EU-nak, az az, hogy az európai adófizetők pénzéből gazdagodik Orbán Viktor környezete.

Dobrev szerint tegnap egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a jövőben ne Mészáros Lőrinc gazdagodjon az uniós pénzekből.

A riporter reagáltatta az Európai Parlament magyar alelnökét Orbán Viktor ma reggeli kijelentésére, miszerint „tegnap egy centire álltunk attól, hogy kilépjünk a Néppártból”

Dobrev Klára úgy válaszolt:

„azt nem tudom, hány centire áll attól, hogy kilépjen, de ahhoz, hogy kirakják a szűrét, egy centinél is közelebb áll”.

A politikus szerint a Fidesz a Néppártból való kizárással elveszíti minden befolyását, és néhány szélsőséges haverjával együtt a perifériára szorul.

Videó a teljes beszélgetésről:

.

Valódi Hírek