Újra börtönbe zárták Marian Cozma gyilkosát (+videó)

Tavaly engedték szabadon, miután harmadolták a büntetését.

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt őrizetbe vették, majd letartóztatták a korábban Marian Cozma meggyilkolása miatt elítélt Sztojka Ivánt – tudta meg a 24.hu.

A Cozma-ügy harmadrendű vádlottját 13 év börtönre ítélték, de tavaly nyáron harmadolták a büntetését, és 4 év 5 hónappal hamarabb kiengedték feltételesen. Sztojka azonban a jelek szerint újabb törvénysértést követett el.

Sztojkát most azért kapcsolták le, mert a gyanú szerint prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt.

A nőt rendszeresen beszámoltatta jövedelméről, amit utalással vagy készpénzben kért. Ebben három bűntársa is segítette. Ők saját számlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának.

Sztojka az enyingi otthonába tartott a kocsijával, amikor elfogták a rendőrök. Az elkövetők otthonaiban tartott házkutatás során a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

Sztojkát előállították és bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság 30 napra elrendelte a letartóztatását.

A társait bűnszervezetben, üzletszerűen bűnsegédként elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekeznek.

Ha beigazolódik Sztojka bűnössége, akkor az újabb büntetés mellett a feltételesen elengedett 4 év 5 hónap börtönt is le kell ülnie.

Videó:

.

Valódi Hírek