Valami nagyon bűzlik Győrben: Eltűntek a szavazólapok összesítései, a dobozok és a pecsétek

Az ellenzék szerint nem biztos, hogy annyi szavazólapot szállítottak ki a szavazókörökbe, mint amennyi visszakerült onnan.

Múlt héten számoltatta újra az önkormányzati választáson leadott szavazatokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Választási Bizottság a város 96 szavazókörében, de nem változott az eredmény, ismét Borkai Zsolté volt a legtöbb voks.

A győri ellenzék továbbra is megkérdőjelezi a végeredményt, mivel álláspontjuk szerint szabálytalanságok történtek a választáson.

A Győri Ítélőtáblának a héten kell döntenie arról, hogy helyt ad-e az ellenzék törvényességi aggályainak.

A 24.hu azt írja, hogy a Litresits András és Czeglédy Csaba által képviselt győri ellenzék szerint

nem lehetett hitelt érdemlően megállapítani, hogy pontosan ugyanannyi polgármesteri szavazólapot szállítottak-e ki az egyes választókörzetekbe, mint amennyi onnan visszakerült.

Az üres szavazólapok átvételi listája a kiszállításhoz használt dobozok oldalára volt felragasztva, a dobozok viszont eltűntek, mindössze egyetlen szavazókörét találták meg.

A megyei Választási Bizottság két ellenzéki tagja, Csanaki István (DK) és Eredics Imre (MSZP) megerősítették, hogy több alkalommal is hiába kérték a kiszállított polgármesteri szavazólapok hivatalos kimutatását.

Az ellenzéki bizottsági tagok már az október 20-án indított újraszámolás kezdetén is szóvá tették a lista hiányát, ezért fel is vették a kapcsolatot Csörgits Lajos aljegyzővel.

Csörgits azt közölte, hogy a listák a dobozokon voltak, de azok nem kerültek vissza a számlálókhoz, mert a leadott szavazatokat és a dokumentumokat mindenhol IKEA-s dobozokba csomagolva szállították be a bizottsághoz.

Az aljegyző azt is állította, hogy őt semmilyen jogszabály nem kötelezte a lista elkészítésére.

A 24.hu információi szerint

a dobozokkal együtt a szavazóköri pecséteteknek és a választási kellékeknek is nyoma veszett.

A Borkai-botrányt kirobbantó „Az ördög ügyvédje” blog egy korábbi írásában az aljegyzőre a polgármester hivatali végrehajtójaként hivatkozik, Csörgits azóta sem állt a nyilvánosság elé, hogy tisztázza magát.

(24.hu / hvg.hu)

Valódi Hírek