Gyorshír: A fideszes többség megszavazta, hogy ne menesszék Handó Tündét

Már nemzetközi botrány van Szájerné miatt, a sajátjai mégis bevédték.

A Parlament keddi plenáris ülésén szavaztak arról, hogy

„Kezdeményezi-e az Országgyűlés Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnökének felmentését”

Az ellenzéki képviselők 54 igen szavazata mellett 120 Fidesz-KDNP-s voks ellenében a képviselők arról döntöttek, hogy Handó Tündét nem menesztik, maradhat az OBH elnöke.

Az Országos Bírói Tanács (OBT) májusban kezdeményezte Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal (OBH) vezetőjének felmentését.

Az OBT kifogásolta Handó Tünde kinevezési gyakorlatát, és az előterjesztések benyújtásának megtagadását. A törvénysértések miatt az OBT összesen nyolc alkalommal élt jelzéssel az OBH elnöke felé, továbbá megállapította, hogy a sarkalatos törvényben előírt több feladata tekintetében 90 napon túl nem tett eleget kötelezettségének.

Az OBT határozatát a parlament Igazságügyi Bizottsága múlt hét pénteken megvizsgálta, és azt javasolta a képviselőknek, hogy ne támogassák az OBT álláspontját.

Az Index információi szerint minderről valódi vita nélkül, mindössze félórás ülésen döntött a bizottság fideszes többsége.

Kapcsolódó cikkeink a témában:

Gyorshír: Handó Tünde felmentését kéri a Parlamenttől az Országos Bírói Tanács

.

Nemzetközi botrány: Handó Tünde nem volt hajlandó válaszolni a magyar bíróságok törvényességét vizsgáló szervezet képviselőinek

.

Valódi Hírek