Most érkezett: Olyan bírók fogják tárgyalni a Czeglédy-ügyet, akiket ki kellett volna már zárni

Nem igazán érdekli ez a bíróság vezetőjét.

Nincs olyan büntetőbíró az egész Szegedi Törvényszéken, akire rá lehetne bízni a Czeglédy Csaba és társai elleni pert – ez derült ki abból a bírósági iratból, amit a törvényszék elnöke, Tárkány-Szűcs Babett írt a bírósági hierarchiában felette található Szegedi Ítélőtábla vezetőjének, Kemenes Istvánnak.

Ezt az iratot a baloldali politikus védelmének oda sem akarták adni,

úgy kellett kikérniük a felettes szervtől.

A hvg.hu-hoz került dokumentumból tisztán látszik, hogy komoly probléma van. A jogszabályok szerint nem tárgyalhatja az ügyet az, aki a korábbi szakaszban már részt vett benne. Az irat szerint a Szegedi Törvényszéken zajlott az ügy, így szinte minden bíró belefolyt már.

A törvényszéki elnök tájékoztatta felettesét a szokatlan helyzetről:

összesen 16 büntetőbírót ki kellene zárni az eljárásból,

aki pedig marad, abból nem tud megalakulni a 3 fős bírói tanács az ügy tárgyalására.

Aztán mégis megalakult a tanács, ráadásul két olyan bíró is szerepet vállal benne, akik rajta voltak a 16-os listán.

Czeglédy Csaba ügyvédje, Hankó Faragó Miklós azonnal kizárási okot jelentett be az elnökkel és tanácstaggal szemben, szerinte ha nem zárják ki őket, akkor a bírósági eljárás már a kezdetétől fogva tisztességtelen, így pedig alaptörvénysértő lesz.

Nem igazán izgatta ez a tény a bíróságot, maradt a 3 bíró, akiket eredetileg kijelöltek, nem viszik át az ügyet más városba. Czeglédy már előre jelezte, hogy az anomália miatt mindenképpen megtámadja majd az ítéletet – bármi legyen is az.

Valódi Hírek