Dobrev Klára: Van félnivalója Orbánnak a DK európai programjától! (+videó)

Orbán nem tudná sakkban tartani és alamizsnáért megvásárolni az embereket, ha megvalósulna az európai minimálbér, minimálnyugdíj és az Európai Ügyészség.

Nem igaz, hogy az Európai Unión kívül is van élet, ott csak káosz, nyomor és összeomlás van – jelentette ki a DK európai listavezetője a párt budapesti majálisán mondott beszédében.

Az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett érvelő Dobrev Klára azt mondta: Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős európai közösség egyenrangú polgára legyen.

Dobrev nagy hangsúlyt helyezett a DK európai minimálbérről, európai családi pótlékról és európai minimálnyugdíjról szóló programjára, és leszögezte:

az Európai Egyesült Államok gazdagabb Magyarországot jelent.

A világ nagy kihívásaira, mint a klímaváltozásra, a globalizáció okozta szegénységre, vagy a nemzetközi terrorizmusra csak közösen, európai összefogással lehet válaszolni – mondta.

Az Európai Egyesült Államok nem lopná el a magyarok pénzét a közbeszerzéseken, nem lopná el a fél Balaton-partot, nem venné el a gazdák földjeit, hogy azokon oligarchák nyerészkedjenek, nem rabolná el a budai Várat – mondta, hozzátéve: az uniós tagság 15 évéből az Orbán kormány tízet elherdált.

Az a Magyarország, amelyik korábban a legfontosabb európai döntések központjában volt, amelyik 2007-ben még a legtöbb uniós forrást hozta el, most Orbán Viktor miatt sokkal kevesebb pénzt fog kapni az EU-s költségvetésből – közölte az EP-listavezető.

Dobrev Klára szerint Orbán okkal fél a DK európia programjától: az európai minimálbértől, minimálnyugdíjtól és az Európai Ügyészségtől, mert ha ezeket megvalósulnak, akkor nem tudná alattvalóként sakkban tartani, és alamizsnáért megvásárolni az embereket.

Videó:

Dobrev Klára beszéde.

Kövesd élőben Dobrev Klára beszédét a DK majálisáról! A legeruópaibb párt listavezetője elmondja, miért van szükség az európai minimálbérre és minimálnyugdíjra, valamint az európai családi pótlékra.Május 26-án szavazz a 6-os számú listára, a Demokratikus Koalicióra! 🇭🇺🇪🇺#alegeurópaibbpárt #EurópaMARADUNK #EurópaiEgyesültÁllamok

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. május 1., szerda

.

Valódi Hírek