Közölték: A Fidesz oda sem tolja a képét a brutális törvénytelenségek miatt összehívott rendkívüli ülésre

Pedig először azt ígérték, hogy ott lesznek.

Ahogy arról beszámoltunk: az ellenzéki pártok tegnap rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték, az ehhez szükséges több mint 40 képviselői aláírást eljuttatták Kövér Lászlóhoz.

Az indoklásban az ellenzéki pártok azt írták:

a Fidesz súlyosan korlátozta az ellenzék jogait, az Orbán-rezsim kiszolgálói gyalázatosan és törvénytelenül vitték végig a rabszolgatörvény és más törvények megszavazását, majd példa nélküli módon büntették a tiltakozó ellenzéki képviselőket.

Később a rendőrök tétlenül nézték az ellenzéki képviselők elleni fizikai erőszakot.

A rendkívüli ülésnapon mindezeket a törvénytelenségeket kívánták megvitatni a kezdeményezők.

Nos, a Házbizottság pénteken döntött az ülésről, amelyet január 3-ra írtak ki.

Burány Sándor (Párbeszéd) a közös ellenzéki sajtótájékoztatón azt mondta: a fideszes Balla Györgytől azt a tájékoztatást kapták, hogy a fideszesek várhatóan részt vesznek majd a rendkívüli ülésen, ezért határozatképes lesz a Ház.

Ehhez képest a Fidesz péntek délután közleményt adott ki, amelyben azt írják: „a kormánypártok nem vesznek részt az ellenzék képmutató színjátékában”.

A közlemény szerint a Fidesz „rendkívüli képmutatónak” tartja, hogy

„miután az ellenzéki pártok meg akarták akadályozni az Országgyűlés legutóbbi ülését, és az ellenzéki politikusok a Soros-aktivistákkal együtt előre megtervezett erőszakos akciókban, közintézmények elfoglalásban vettek részt, most erről rendkívüli ülést kezdeményeznek.

Ebből is látszik, hogy nem a magyar emberek, hanem csak a balhé és a hatalom érdekli őket. A kormánypártok nem kívánnak részt venni az ellenzék képmutató színjátékában, ezért nem vesznek részt az ellenzék által kezdeményezett ülésen”.

Ha a fideszes képviselők nem lesznek jelen, akkor a Parlament határozatképtelen lesz.

Valódi Hírek