Megszólalt a LMP-ből kizárt politikus: Tele van Fidesz-ügynökökkel a párt, akik szándékosan okoztak kárt

Eddig is sejtettük, de végre hiteles forrásból is megerősítették.

Kassai Dániel volt az első LMP-politikus, aki a 2018-as kampányban saját elhatározásából visszalépett az esélyes ellenzéki jelölt javára: neki köszönhetően Kunhalmi Ágnes éppen meg tudta nyerni a XVIII. kerületet.

(Sajnos sok más LMP-s nem a győzelemre játszott, így csak Budapesten 5 parlamenti mandátum úszott el az Ungár-párt miatt. Ezekben a körzetekben sokkal kisebb különbséggel nyert a fideszes jelölt, mint ahány szavazatot elvett az ellenzéktől az LMP teljesen esélytelen jelöltje. A Fidesz tehát konkrétan az LMP-nek köszönheti az újabb 4 évre megszerzett kétharmadát. – a szerk.)

A hvg.hu most Kassai Dániellel készített interjút, aki elmondta: perli az LMP-t, mert az a célja, hogy bíróság mondja ki: a visszalépés miatt nem lehet senkit megbüntetni, vagy kizárni a pártjából.

Kassai az interjúban teljes meggyőződéssel azt állítja: az LMP-ben

„vannak olyanok, akik köthetők a Fideszhez.”

Neveket a várható per miatt nem akart mondani.

Amikor Schmuck Erzsébetről kérdezik (aki azzal bukott le, hogy a kampányban Schmidt Máriával egyeztetett, és aki mellesleg tegnaptól az LMP frakcióvezető-helyettese lett), akkor Kassai úgy fogalmaz:

vannak olyan emberek, akik nem úgy befolyásolták az LMP kampányát, ahogy az LMP-nek a legjobb lett volna.

Érdekes része az interjúnak, ahol Kassai Dániel meglebegteti, hogy az LMP bizonyos politikusainak a szándékos károkozás lehetett a célja.

„Én már azt sem értettem, miért indultak el a fegyelmi eljárások, hiszen tudhatták, ha ezek kitudódnak, abból botrány lesz. Miért nem akarták inkább megóvni az LMP-t ettől? Vagy nem is akarták és a szándékos károkozás volt a céljuk?”

A Hadházy Ákost bántalmazó Sallai Róbert Benedekről azt mondja: Ő egy érzelmileg túlfűtött ember, rengeteg energiával. Ha ezeket az energiáit nem az LMP, hanem a Fidesz ellen fordította volna, már nem itt tartanánk.

Kassai Dániel az interjúban beszél arról is: elhibázottnak tartja az LMP jobboldali fordulatát. Mint fogalmaz:

A jobboldalon nincs több hely egy új közösség számára, ott a Fidesz, a Jobbik, a Mi Hazánk, és most már az LMP is.

(A teljes interjút a hvg.hu -n találod)

Add tovább, hogy mindenkihez eljusson a valóság!

Valódi Hírek