Vizsgálat nélkül hazaküldte az orvos: meghalt az utcán az esztergomi bácsi (+videó)

A döbbenetes esetről az ATV Híradója számolt be.

Meg sem vizsgálta a szívinfarktus-gyanúval orvoshoz forduló bácsit az ügyeletes orvos Esztergomban, inkább egy fájdalomcsillapító után hazaküldte.

A 73 éves férfi – akinek korábban soha nem volt gond a szívével – másnap az utcán meghalt.

A halottvizsgálati jelentés szerint szívelégtelenség miatt. A hozzátartozók azt mondják: egy rutinvizsgálat megmenthette volna a bácsit.

Kovács Géza, az áldozat fia az ATV Híradónak azt mondta:

„Az előzménye az, hogy vasárnap reggel szól édesapám az édesanyámnak, hogy ő nagyon rosszul van. Mellkasi fájdalmat érez, szúró fájdalmat érez a hátában, elöl-hátul, hol visszajön, erősebben, hol elmúlik, de folyamatos.

Megkéri az édesanyámat, hogy az esztergomi ügyeletre kísérje be. Az Esztergomi kórház területén működő, de a kórháztól független orvosi ügyeleten a doktornő nem vette komolyan az édesapja panaszait, és a szükséges vizsgálatokat sem végezte el. Semmilyen vizsgálat nem is szerepel az ambuláns lapon, csak vérnyomásmérés.

Megméri édesapámnak a vérnyomását, ami rendben van, megkérdezi arról, hogy milyen gyógyszereket szed, és idegbecsípődéssel kezeli, egy algopiryn-voltaren injekciót ad.”

Kovácsék jelenleg a boncolási jegyzőkönyvre várnak, ám a kiadott halottvizsgálati bizonyítványban a halál okaként heveny balkamrai elégtelenség – vagyis szívprobléma – szerepel.

Ábrahám László ügyvéd szerint ha a boncoláskor bebizonyosodik, hogy az idős férfi halálát kezeletlen szívinfarktus okozta, akkor vizsgálni kell az orvos felelősségét.

(atv.hu)

Valódi Hírek