Orbán vérszemet kapott a kétharmadtól: Azonnal módosítja az alkotmányt

Két éve a Jobbik miatt nem sikerült módosítani a gránitszilárdságú Tákolmányt, most elhárult minden akadály.

Mint ismert: áprilisban 5 egyéni választókörzet úszott el az ellenzék számára Budapesten csupán azáltal, hogy az LMP nem volt hajlandó visszalépni az esélyes ellenzéki jelölt javára.

(Ezekben a körzetekben sokkal kisebb különbséggel nyert a fideszes jelölt, mint ahány szavazatot az esélytelen LMP-s elvett az ellenzéktől)

Ennek köszönhetően 4 évig ismét kétharmada lesz a Fidesznek, amitől Orbán azonnal vérszemet is kapott.

A Fidesz csütörtöki frakcióülésén Kocsis Máté megválasztott frakcióvezető bejelentette: a frakció azt javasolja, hogy rögtön a ciklus elején kerüljön a Parlament elé a hetedik alkotmánymódosítás.

Kocsis felelevenítette, hogy ez volt az az alkotmánymódosítás, amelyet „Vona Gábor köpönyegforgató magatartása miatt” nem tudott megszavazni a parlament.

Ez a menekültek betelepítését tiltotta volna meg, ám a Jobbik ahhoz a feltételhez kötötte a törvény támogatását, ha a Fidesz egyúttal megszünteti a letelepedési kötvényes bevándorlást is.

Most az LMP-nek köszönhetően nem lesz alkukényszerben a Fidesz: a következő 4 évben Orbánék azt vernek át a törvényhozáson, amit csak nem szégyellnek.

Valódi Hírek