Hoppá: Több tízezer diák fog tüntetni a Kossuth téren, suli helyett

A fiatalok a kezükbe veszik végre a saját sorsukat?

Már több mint 25 ezren jelezték érdeklődésüket a Facebookon a január 19-re meghirdetett „Ne menj suliba!” című diáktüntetésre.

A megmozdulást három diák – Gyetvai Viktor, Kocsis Géza és Bognár András – szervezi, és az oktatási rendszer minősége ellen tüntetnek majd a fiatalok, kifogásolva a tanítás módszertanát és a túlzott megterhelést, a 8-9 tanórás napokat.

Azt írják: „A fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, miközben tanulhatnánk ugyanezeket az ismereteket lényegre törően, miközben egy tantárgyi óra különböző összefüggésekre is rámutat a modern világgal kapcsolatban.

Ha ez nincs meg, nem leszünk naprakészek, nem tanulunk meg önállóan élni, saját értékrend és értékelés útján döntést hozni és nem lesz szabad az elménk”

A tüntetők szerint abszurd, hogy olyan részletességgel tanulják a 19. századi történelmet, „mintha tegnap lett volna”, és túl sok felesleges lexikális elvárás van az iskolában készségfejlesztés helyett.

kép: Egy korábbi CEU-tüntetés 2017-ből.

A rendezvény céljairól azt írják:

• Összefoglalni a diákság problémáit.
• Felvilágosítani a diákságot az oktatás modern rendszereiről.
• Felhívni a figyelmet a problémáinkra, és azokra megoldást keresni.
• Egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben tanulni.
• Szinte csak diákok részvételével demonstrálni, hogy nekünk, DIÁKOKNAK vannak gondolataink, amiket érvényesíteni szeretnénk.
• MEGMUTATNI, HOGY, HA MÁS NEM, AKKOR MI FOGUNK VÁLTOZTATNI A RÉGI, ELAVULT OKTATÁSI RENDSZER IGAZSÁGTALANSÁGAIN, MELYEK BENNÜNKET ÉRINTENEK.

A tüntetés Facebook-oldalát itt találod.

Korábban egy diáklány olvasott be keményen Balog Zoltánéknak. Azt itt találod:

Egy középiskolás lány úgy kiosztotta az Oktatási Hivatalt, hogy Balog Zoltánnak torkán akadt a kaviár

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek