Itt a döntés: visszavonták hat külföldi egyetem engedélyét

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint megvonják a hat eddig vizsgált, Magyarországon működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmény engedélyét.

A University of Hertfordshire (Egyesült Királyság) képzését befogadó Gábor Dénes Főiskolán 2015 márciusában megszűnt az együttműködés a képzéseken hallgató már nem folytat tanulmányokat.

A szintén angol Ruskin University képzését befogadó Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) nyilatkozata szerint megállapodtak a külföldi intézménnyel a képzés kifutó rendszerben, 2017-ig történő megszüntetéséről.

Szintén a BGE a magyarországi képviselője a Université Paris Ouest Nanterre la Défense-nek (Franciaország) A képzésen már nem tanul hallgató.

A Middlesex University (Egyesült Királyság) vonatkozásában – amelynek magyarországi képviselője a Budapesti Metropolitan Egyetem – a képviselő nyilatkozott, hogy a két fél között létrejött együttműködés lejártakor a felek úgy döntöttek, hogy azt nem újítják meg. Ezen a képzésen sincs már hallgató.

A University of Wales (Egyesült Királyság) képviselője, a Facultas Nonprofit Kft. nyilatkozott, hogy a külföldi intézmény jogutódjával az együttműködésüket 2014-ben felmondták.

A közleményben emlékeztettek, hogy a törvény értelmében a hivatalnak ötévente felül kell vizsgálnia Magyarország államilag elismert magyar felsőoktatási intézményeinek, illetve a Magyarországon működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmények működési engedélyét.

A hivatal a folyamatban lévő hatósági eljárásokról nem adhat ki információt, tájékoztatást kizárólag az eljárás jogerős lezárását követően nyújthat – teszik hozzá.

(Címlapkép: it.depositphotos.com)

Valódi Hírek