Orbán őszödözni kezdett, nagyon rossz ötlet volt: Gyurcsány parádésan leiskolázta (+videó)

Heves csatákkal indult el az őszi ülésszak.

A Fidesz számára budapesti és nagyvárosi vereséget hozó önkormányzati választásokat értékelte (volna) hétfőn a Parlamentben a miniszterelnök, ám Hadházy Ákos független képviselő odaállt Orbán pulpitusa elé, és különböző táblákat tartott a magasba, például azt amely szerint:

“Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”

Orbán megpróbálta kitépni Hadházy kezéből a táblát, ez azonban nem sikerült neki, végül fideszes képviselők csavarták ki Hadházy kezéből a transzparenst.

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc előbb számon kérte Orbánon, hogy a török diktátor, Erdogan véres háborúját támogatja a kurd civilek ellen, mire Orbán úgy reagált, hogy Gyurcsánytól az őszödi beszéd miatt nem fogad el erkölcsi kioktatást.

Gyurcsány válaszában elmondta: bár nem erről akart szólni, de ha Orbán úgy érzi, hogy a politikáját érintő kritikát egy 13 évvel ezelőtti beszéd felemlegetésével kell kezelnie, akkor essenek túl rajta.

A DK elnöke hangsúlyozta:

“Az a küzdelem, amit régóta folytatunk, arról szól, hogy a rendszerváltás után kialakult, zavaros és korrupt közéletet megtisztítsuk. Politikai pályafutásom nagy része részben erről szól.

Az értelmesebbje érti ennek a beszédnek a lényegét, érti, hogy hajlandó vagyok szembefordulni akár a sajátjaim egy részével is, mert a haza szolgálatát csak becsületesen lehet művelni.”

Gyurcsány szerint

“Nem azért kell politikusnak lenni, mert jó motorral járni, mert yachton lehet szórakozni, mert jó fizetést adnak, hanem mert ennek a hazának szüksége van egy becsületes vezetésre.

És ha ehhez az kell, hogy meg kell törni a hozzánk közel állók egy részének elfogadhatatlan erkölcsét és kultúráját, akkor ez a feladat.”

A korábbi miniszterelnök szerint úgy lehet megtisztítani a politikát, hogy nem meghirdetjük a “megvédjük a bűnösöket” tizenegyedik parancsolatát, hanem meghirdetjük, hogy nincs alku, mert

aki lop, az nem politikus, hanem bűnöző.

A fideszesekhez fordulva a szemükre vetette azt is:

“nincs olyan politikai pont, amit önök meg nem próbáltak volna elfoglalni, mert 30 ezüstért nem csak a krisztusi hagyományokat,

de a saját édesanyjukat is eladták volna!”

Videó:

Erről beszéltem napirend előtt a Parlamentben!

Aki lop, az nem politikus, hanem bűnöző. Maguk pedig kérem szépen lopnak – napirend előtt beszélek a Parlamentben. Kövesd élőben!

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2019. október 21., hétfő

.