Óriási a baj: Ezrek hagyják ott a rendőrséget

Orbánéknak sikerült ezt is elérniük.

Nem csökkent a rendvédelmi területen tapasztalható munkaerőhiány, ráadásul a hivatásos állomány 40 százaléka azt fontolgatja, hogy felmond – írja a Népszava.

Befejeződött a rendvédelmi életpálya modellhez kötött béremelés idén, csak hiba csúszott valahol a rendszerbe, mert a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) adatai alapján a rendőrök legalább 30 százaléka 2019-ben már nem kapott egy fillérrel sem többet.

Elnökük, Pongó Géza azt mondta, soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél, az utóbbi tíz évben általában kétszázan léptek ki január és december közt, de

tavaly 2 ezerre ugrott a szám.

Ráadásul a februári átminősítéssel a rendvédelmi alkalmazottak beleegyezésük nélkül akár két évig átirányíthatók más munkahelyre, a napi munkaidejük 12 órás lehet, de

nincs szó a túlmunka kifizetéséről,

durván korlátozhatják alapjogaikat, bármikor lehallgathatják őket, számítógépeiket megfigyelhetik, a béreiket évente felülvizsgálhatják.

Az sem ad túl megnyugtató, hogy a Magyar Rendvédelmi Kar januárban készült felmérése szerint minden ágazatban a felmondást fontolgatja a hivatásos állomány 40 százaléka.

(via Népszava)

Valódi Hírek