O1G feliratot csempésztek az állami tévé közvetítésébe, másodpercekig mutatták (fotóval)

Még himnusz is szólt alatta.

A 444 olvasója szúrta ki, hogy a péntek esti, Magyarország-Argentína kézilabda meccs előtt, a himnuszok alatt valaki egy magyar zászlóra pingált O1G feliratot tartott fel a lelátón. És ez viszonylag sokáig látszott is az állami sportcsatorna élő közvetítésén, amikor éppen az argentin játékosokat mutatták sorra.

A mérkőzést Koppenhágában rendezték, a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének első fordulójában, az eredmény a csalódást keltő 25-25-ös döntetlen lett.

A szemtanú szerint nem kapták el látványosan a képet, amikor feltűnt a felirat, de a kormányellenes rövidítés a meccs alatt többször már nem volt látható. A vb-n jó pár meccse lesz még a magyar válogatottnak, hasonló O1G-jelenésekre talán az elkövetkező napokban is számítani lehet.

A bukott fideszes oligarcha, Simicska Lajos szállóigéjéből („Orbán egy geci.”) fabrikált O1G rövidítés karrierrjének kezdeteiről itt, arról pedig, hogy ugyanezen rövidítés miatt nem vettek fel egy férfit a munkára, amelyre egyébként megfelelt, itt írtunk.

Valódi Hírek