Rogán is üzent Novák Katalinnak: Páros lábbal szállt bele a kormánypropaganda a köztársasági elnökbe

Fogy a levegő a Sándor-palota körül.

Beszámoltunk róla, hogy pénteken tüntetést tartottak Budapesten a ped0filbotrányba keveredett Novák Katalin ellen. A köztársasági elnök kegyelmi döntése miatt két tiltakozást is szerveztek: az egyiket a Belügyminisztérium elé, délután 16 órai kezdéssel, a másikat pedig a Sándor-palotához, amely délután 18 órakor kezdődött.

A tüntetésről – meglepő módon – a Rogán Antal által vezetett kormánypropaganda is beszámolt. Ismert technikája a Fidesznek, hogy amikor számára kellemetlen téma kerül elő, akkor inkább elhallgatni próbálja azt, ám

ezúttal viszonylag tényszerűen tudósítottak a tüntetésekről.

A közmédia „Tüntettek a fővárosban” címmel közölt összefoglalót a Novák Katalin lemondását követelő tiltakozásokról.

„Politikai pártok és civil szervezetek közös tüntetést tartottak a fővárosban Novák Katalin lemondását követelve. Kezdetben a Belügyminisztériumnál gyülekeztek, majd a Lánchídon keresztül a várba vonultak a Sándor-palota előtti térre”

– írta a hirado.hu a hírhez.

Később „persze” előkerült a háttérben meghúzódó Soros-szál, tehát a kötelező köröket letudták a kormánypropagandisták, de az üzenet így is félreérthetetlen lehet Novák számára.

A Magyar Nemzet azzal a címmel közölte a beszámolóját, hogy „Minden nap tüntetni akar a baloldal”.

„A napokban nagy visszhangot váltott ki, amikor nyilvánosságra került, hogy az államfő elnöki kegyelmet adott egy jogerősen elítélt egykori igazgatóhelyettesnek, aki segített a főnökének eltussolni, hogy szexuális visszaéléseket követett el kiskorúak sérelmére”

– írták.

Arról pedig már korábban beszámoltunk, hogy szombaton reggel Bayer Zsolt címlapon üzente meg a köztársasági elnöknek, hogy el kell mondania, mit miért tett.

Valódi Hírek