Ijesztő: Fagerendákkal támasztották alá a Berettyó-hidat, de az autók továbbra is járnak rajta (+fotók, videó)

Nem túl bizalomgerjesztő látvány.

Több ponton is fából készült szerkezettel dúcolták alá a berettyóújfalui Berettyó-hidat – derül ki egy friss videóból, amit egy helyi lakos, Vas László készített szombaton.

A kerékpáros férfi körbefotózta és -videózta a hidat, amely szemre is elég ramaty állapotban van.

A Magyar Közút Zrt. régóta ígéri a híd rekonstrukcióját, de a berettyohir.hu szerint a helyi lakosok egyre feszültebbek a csúszás miatt.

A videót itt tudod megnézni:

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. részéről még júniusban azt nyilatkozta a helyi portálnak:

„A berettyószentmártoni Berettyó-híd felújítása során a burkolat kopórétegét és a dilatációs szerkezeteket cserélik ki a szakemberek, valamint a hídfő mögött kiegyenlítő lemezt is beépítik. Mindkét hídfő esetében a térdfal felső több mint egy méter magas részét elbontják, így részben új térdfal épül. A bontásnál felszínre kerültek az addig takart szerkezeti részek, például a hídfők szárnyfalai.

Ezen szárnyfalak nemcsak a háttöltés oldalirányú megtámasztására szolgálnak, hanem az átmenő gyalogjárda terheit is viselik.

A munkák során derült ki, hogy ezeken felül szükséges az út bal oldalán a berettyóújfalui hídfő szárnyfalának és a teljes konzolszerkezetének az elbontása és újraépítése, valamint a berettyószentmártoni hídfő szárnyfal vasalatának megerősítése.

Társaságunk így ezen előre nem látható körülmény miatt módosítani fogja a keretmegállapodást a kivitelezővel, célunk, hogy minden szükséges beavatkozást elvégezhessünk a híd felújítása során.”

Frissítés: Közben egy olvasó jelezte: Ecsegfalván is kritikus a Berettyó-híd állapota, ott egy sávra szűkítéssel és súlykorlátozással próbálják elkerülni a híd összeomlását.

(zoom.hu nyomán)

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

 

Valódi Hírek