Visszaütött az orbáni bumeráng: Egy fideszes polgármesterrel szembetalálkozott a kormány politikájával

Ez fájhatott.

Muraközi István, Berettyóújfalu kormánypárti polgármestere szerint elfogadhatatlan, hogy úgy hozott a városba egy cég 150 vendégmunkást, hogy arra senkitől sem kértek engedélyt, sőt a városvezetést sem tájékoztatták – erről számolt be 24.hu.

A fideszes politikus ezért a múlt héten önkormányzati határozatot fogadtatott el arról, hogyan kellene korlátozni az ázsiaiak elhelyezését a városban,

gyakorlatilag lehetetlenné téve a városban munkásszállók létesítését.

A Berettyóújfaluban elszállásolt indiaiak egy jelenleg is egy működő iskolával közös telken álló régi kollégiumban és egy sportkomplexum üdülőházaiban laknak. Onnan buszokkal viszik őket a Debrecenben épülő BMW-gyárhoz. Az aljegyző, aki rendőri kísérettel járt a kollégiumban, azt állította, hogy „áldatlan állapotok” uralkodnak a szálláson, az emberek emeletes ágyakon alszanak a zsúfolt, rosszul szellőző szobákban, és szintenként csupán egy fürdőszoba áll a rendelkezésükre.

A két szálláshelyet fenntartó Mezei-Vill Kft. vezetője, Mezei József a 2022-es országgyűlési választáson független jelöltként elindult a körzet fideszes jelöltjével, Vitányi Istvánnal szemben. Talán ennek a ténynek is lehet köze ahhoz, hogy Mezei hajthatatlan az önkormányzattal szemben, és nem akart nyilatkozni a vendégmunkások körül kibontakozott vitáról.

Valódi Hírek