Utolsó szövetségese is szembe ment Botkával

Megbukott a Botka-féle kirekesztő tempó. Széles körű összefogásra van szükség.

Ma olyan dolog történt az MSZP Országos Választási Bizottságának ülésén, amire senki nem számított. Tóth József szembement Botka Lászlóval, és kiállt az összefogás mellett – értesült az MSZP-közeli Sztárklikk. Ugyanerről ír a zoom.hu is, saját forrásokra hivatkozva.

A Zoom.hu úgy fogalmaz: kisebb botrányba fulladt az MSZP Országos Választási Bizottságának (OVB) mai ülése Budapesten. A lapnak több forrás is megerősítette, hogy Tóth József keményen nekiment Botka Lászlónak.

Tóth József és Botka László

A XIII. kerületi polgármester kiállt a demokratikus pártok összefogása mellett, és azt kérte Botkától, hogy változtassa meg az ezzel kapcsolatos kirekesztő politikáját.

Mint ismert: Botka hónapok óta azzal haknizik, hogy a második legnagyobb baloldali párt, a 400 ezer szavazóval rendelkező DK legitim elnökével nem hajlandó együttműködni.

Tóth József a zárt ülésen közölte, nem áll ki a sajtó elé Botkával és Kunhalmival. A XIII. kerületi polgármester azt is zokon vette, hogy Botka belerángatta őt a Molnár Zsolttal vívott háborújába.

A mai történések után Botka körül nagyon elfogyott a levegő, ugyanis az MSZP-ben egyre többen gondolják úgy, hogy a választáson sikert csak az ellenzék széles körű összefogásával lehet elérni.