Hivatalosan is a felcsúti polgármesteré lett a fél médiapiac

Mészáros Lőrinc, valamint a Konzum Management Kft. (a Konzum Nyrt. leánycége) vette meg azt a két Opimus-részvénycsomagot, amit két offshore cég adott el február végén – tudta meg a 444.hu.

Mint ismert: az Opimus Nyrt. leányvállalata, az Opimus Press vette meg tavaly a Mediaworksot, amelynek tulajdonosa, Heinrich Pecina tavaly októberben botrányos módszerekkel bezáratta a Népszabadságot.

Most a felcsúti Aranyember mellett a Konzum Management Kft. szerzett még 14 százalékot az Opimusban. Ennek anyacégébe, a Konzum Nyrt.-be egy héttel ezelőtt szállt be Mészáros Lőrinc. (A Konzum szerezte meg Leisztinger Tamástól a Hunguest hoteljeit.)

A tőzsdén délelőtt a Konzum és az Opimus részvényeivel való kereskedést felfüggesztették, miután a társaságok jelezték, hogy az árfolyamot jelentősen befolyásoló bejelentésre készülnek. Erre minden okuk megvolt: Mészáros egy héttel korábbi vásárlása után a Konzum részvényeinek árfolyama 67 százalékkal ugrott meg.

A 444 felhívja a figyelmet: az Opimust már nagyjából egy éve Mészáros Lőrinc érdekei mentén vezették, tehát még jóval azelőtt, hogy a felcsúti polgármester hivatalosan részesedést vásárolt volna a cégben.

Valódi Hírek