Hajós megmagyarázza a TV2-s szereplését, megvédi Andy Vajnát, beszól Friderikusznak

A zenész-showman a Népszavának beszélt a politikáról, a TV2-ről, Andy Vajnáról és a Momentumról.

Hajós András nemrég feltűnt a Momentum Mozgalom videójában. Erről azt mondja a Népszavának: egyetértett a céljukkal az olimpia ügyében, ahogy sok más ügyben is egyetértene azzal, hogy népszavazás döntsön.

Úgy gondolja viszont, hogy „amikor arról beszélnek, hogy kellene egy másik miniszterelnök és ez a szakállas srác milyen szimpi, akkor az emberek fejében nincs meg tisztán, hogy mit csinál egy miniszterelnök. A szakállas srácnak ugyanis majd Putyinhoz kellene mennie. Aki azt hiszi, hogy a mindenkori magyar miniszterelnöknek nem kell egy orosz csettintésre ugrania, az szatyorban él.”

A közbevetésre, hogy az utóbbi időben elég sokáig csendben volt, Hajós úgy reagált: Orbán mindig is nyíltan megmondta, hogy mit akar ezzel az országgal csinálni.

Ha az embereknek ez tetszik és megszavazták, akkor nincs értelme ágálni ellene.”

fotó: Comedy Central

A TV2-s szerepléseiről szólva azt mondta: ha egy közeg azt gondolja, hogy áruló, akkor függetlenül attól, hogy mit gondol, politikailag áruló lesz. Hozzátette, hogy amikor a csatornához került, „Andy és csapata” még a fasorban se voltak.

Később „a vállukra szállt egy varjú”, de neki ehhez üzleti értelemben nincs köze. Az iránta erős kritikát megfogalmazó Friderikusz Sándort „Friderikusz nevű volt ismerősének” nevezte. Az Andy Vajnához fűződő kapcsolatáról azt mondja, egy-egy futó kézfogáson és évi egy telefonon kívül „Andyvel nincs különösebb viszony”.

Az esetleges politikai szerepvállalásáról úgy nyilatkozik: valaha gondolt rá, de megváltozott a világ, és egyáltalán nem biztos, hogy alkalmas rá és hogy érdekelné még.

Hajósnak momentán nincs érvényes szerződése a TV2-vel. A Dalfutár utáni ötletén dolgozik, de hogy mi volna az, az írásműből sajnos nem derül ki.

Valódi Hírek