Nagy baj van? Szentkirályi Alexandra harcot hirdetett Budapesten

Az utcaátnevezés minden diktatórikus rendszer repertorájának része.

Pesti Srácok sétányra nevezné a főváros 13. kerületében található Horn Gyula sétányt a Fidesz bukott kamujelöltje. Az utóbbi időben mellőzött Szentkirályi Alexandra a Facebookon közölte forradalmi ötletét:

„Hősök csak a barikádok egyik oldalán álltak! A hősök a pesti srácok voltak, Horn Gyula pedig a kommunista karhatalom embere”

Arra hivatkozva érvel a változtatás mellett, hogy szerinte Magyarországon törvény tiltja, hogy közterület olyan személy nevét viselje, aki

a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett.

Ő Horn Gyulát – a harmadik magyar köztársaság harmadik miniszterelnökét – ebbe a kategóriába sorolja, ezért nevezné át a jelenleg a baloldali politikus nevét viselő sétányt a pesti srácok tiszteletére.

Felidézzük, a Fővárosi Törvényszék a Budapest Főváros Kormányhivatala pártját fogta, amikor augusztusban jogsértőnek mondta ki a Horn Gyula sétány elnevezését, ezzel hatályon kívül helyezve a Fővárosi Közgyűlés erről szóló rendelkezését.

Szentkirályi nem veszi észre a gerendát Orbán Balázs szemében

Szentkirályi úgy véli,

„erkölcsi minimum, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek állítsunk emléket és ne azoknak, akik velük szemben – a barikádok másik oldalán – a magyar szabadság ellen fogtak fegyvert.”

Érdekes, hogy ezzel pont akkor hozakodik elő, amikor Orbán Viktor politikai igazgatójának hazaáruló mondatai borzolják a közvéleményt.

Orbán Balázs tulajdonképpen azt jelentette ki egy kormánypárti propagandaműsorban, hogy az 1956-os forradalmároknak nem kellett volna harcolniuk a hazájukért,

hanem felemelt kézzel kellett volna várniuk az oroszokat.

Kapcsolódó:

A DK fáklyás tüntetést szervez, hogy megvédje a Horn Gyula sétányt

Kétségbeesett lépést tett Orbán Balázs, miután már a Fideszben is rápirítottak hazaáruló kijelentései miatt

Valódi Hírek