Nemi erőszak miatt indult per a 91 éves sztárrendező ellen: Itt a friss fejlemény

Kölcsönös megegyezés történt Roman Polanski nemierőszak-ügyében.

A pénz beszélt az 1973-as bűncselekmény kapcsán felmerülő kérdések lezárásában

Polgári jogi pert indítottak 91 éves Roman Polanski ellen, amelyben a felperes nemi erőszakkal vádolta meg a rendezőt. Az állítólagos eset 1973-ban történt. A felek végül bíróságon kívül egyeztek meg.

Polanski egyébként évtizedek óta nem tette be a lábát az Egyesült Államokba, ott ugyanis elítélték kiskorúval létesített nemi kapcsolat miatt: abban az esetben

a lány 13 éves volt.

A most tárgyalt ügy augusztusban került volna bíróság elé: ebben a meg nem nevezett nőt Polanski elvitte egy étterembe vacsorázni, ahol tequilával itatta, és amikor az akkor még fiatalkorú nő már erősen ittas volt, hazavitte és megtámadta.

A nő hiába kérlelte az európai filmszakma által azóta rehabilitált rendezőóriást, hogy ne tegye, az áldozat ügyvédje azt monda, mégis „hatalmas fizikai és érzelmi fájdalmat, valamint szenvedést okozott” neki.

Roman Polanski ügyét váratlanul lezárták

Az ügyet azonban

„a felek kölcsönös megelégedésére rendezték, és mára hivatalosan is ejtették”

– mondta Polanski ügyvédje, Alexander Rufus-Isaacs kedden az AFP-nek.

Polanski nyilvánvalóan nem azok közé tartozik, akiket pénz reményében ártatlanul vádoltak meg: 1977-ben egy vádalku keretében elismerte, hogy testi kapcsolatot létesített az akkor 13 éves Samantha Geimerrel; ezzel akkor elkerülte, hogy nemi erőszakkal vádolják meg.

Ennek ellenére 42 napot ült előzetesben börtönben az Egyesült Államokban. Amikor úgy tűnt, hogy a bíró ítélete kemény lesz, elhagyta az országot és azóta sem tért vissza, hiszen elfogatási parancs van érvényben ellene.

Furcsa fordulatokat vett a nemierőszak-botrány

Samantha Geimer a későbbiekben úgy nyilatkozott, hogy ő nem akarja, hogy Polanskit büntessék, és tavaly közös fotón is szerepelt a rendezővel.

2017 és 2019 között még négy másik nő vádolta meg Polanskit sze*uális zaklatással. Az esetek a hetvenes években történte,k és a nők közül hárman akkor még kiskorúak voltak.

Marianne Barnard például azt állítja, hogy amikor Polanski testileg abuzálta őt, csupán 10 éves volt. Charlotte Lewis, brit színész 2010-ben azzal vádolta Polanskit, hogy zaklatta őt 1983-ban, amikor 16 éves volt. Polanski tagadta az összes vádat.

(theguardian.com nyomán)

Valódi Hírek