Mi a francot művel Bayer Zsolt? Putyin már a tenyerét dörzsöli a „publicista” megszólalása után

Itt van Bayer Zsolt újabb botránya: azt mondta, nem óhajtja mentegetni Oroszországot, ehhez képest Putyin most táncra perdülhet.

A Fidesz magát publicistaként meghatározó mocskosszájú megmondóembere, Bayer Zsolt a Mandiner műsorában szerepelt, hogy a Vlagyimir Putyin vezette Oroszország becsületét védje. Az adást a kormánypárti propagandalap külön is leszemlézte.

Bayer Zsolt botránya: szerint Putyinnaknem lett volna szabad hagynia magát beleprovokálni” a háborúba

Ezt a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa a kormánylap munkatársának arra a propagandisztikus kérdésére válaszolta, hogy a béke azért jó-e, mert nem halnak meg emberek, de azért rossz, mert akkor az oroszoknak jobb lesz.

Azzal kezdte, hogy nem akarja mentegetni Oroszországot, aztán mégis elkezdte mentegetni.

„Azért mégsem úgy történt ez, hogy Vlagyimir Putyin egy ködös kedd reggel arra ébredt, hogy hú, meg kéne támadni Ukrajnát.”

– mondta Bayer Zsolt, aztán arról magyarázott, hogy az ukránok évekig provokálták Oroszországot.

„Ne csináljunk tehát úgy, mintha Ukrajna lenne itt a szűz lány!”

A fideszes hangadó ezután az Amerikai Egyesült Államokat is belekeverte a képbe.

Arra a felvetésre, hogy a kelet-ukrajnai oroszok különálló csoportot képeznek, és nem feltétlenül akarnak Oroszországhoz tartozni, Bayer csak annyit mondott, hogy valóban, zavaros és bonyolult a helyzet. Röviden úgy összegezte az álláspontját, hogy

Zelenszkijnek nem kellett volna provokálnia az oroszokat (sic!),

Putyinnak pedig nem kellett volna támadnia.

Az állampárti publicista a kubai rakétaválsághoz hasonlította a helyzetet, mondván, mintha a NATO tárgyalásai Ukrajna esetleges csatlakozásával

egy szinten volnának a Szovjetunió által telepíteni szándékozott atomrakétákkal.

Bayer Zsolt kifakadt, nevetségesen mentegeti az oroszokat

Amikor szóba került a nemrég kiszivárgott német titkosszolgálati jelentés, amely újabb érvekkel támasztja alá Ukrajna nyugati támogatását, Bayer Zsolt kifakadt:

„Már megint a németek! Istenem, ha valaki harminc évvel ezelőtt nekem azt mondja, ma bármilyen módon az oroszokat fogom kvázi védeni, biztos körberöhögnöm.”

Aztán fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy „történelmi léptékben szemlélve” (sic!) Európa többször támadta meg Oroszországot, mint fordítva. A cári Oroszország és a Szovjetunió történelmi felelősségének megemlítése utána emlékeztetett, hogy

„ettől még számszerűleg akkor is az a gyakoribb, hogy az oroszok megtapasztalták, hogy

Nyugat-Európa valamiért időről időre megpróbálja őket lerohanni.”

Hangsúlyozta, hogy ez eddig még sohasem sikerült.

Putyin Bayer oroszvédő mondatai után dörzsölheti a tenyerét: Orbán Balázs és Békés Márton után újabb fideszes potentát állt be az oroszok mögé. Az ’56-os hősök forognak a sírjukban…

Kapcsolódó:

Nagyon gyanús hír jött Finnországból: Putyinék már a spájzban vannak

Most van óriási bajban Szijjártó Péter: A külügyminiszter hazudott Putyinéknak

Valódi Hírek