Súlyos bűnügy: Diáklánnyal kezdett bűnös viszonyt, távozik egy komáromi iskolaigazgató

Meg is fenyegették Komárom iskolájában a diákokat, nem mondjanak semmit a nemi abúzus kapcsán.

Diáklánnyal kezdett ki a komáromi iskola igazgatója a rendőrség szerint. Abúzus miatt eljárást indított ellene a hatóság.

Közös megegyezéssel távozik az intézményből, miután a férfi egy diáklánnyal került nemi kontaktusba az iskolában – értesült a Blikk. A rendőrségi eljárás hatalmi vagy befolyási viszonnyal visszaélés gyanúja miatt indult,

az igazgató illetlen viselkedésére és üzeneteire több diáklány is panaszkodott.

Kapcsolódó: Gyermekbántalmazás gyanújával felfüggesztették a fóti gyermekotthon igazgatóját

Aktus közben bukott le az igazgató, aztán kihallgatták és fenyegették a gyerekeket

A szülők állítólag azután értesültek az esetről, hogy az igazgatóra és a diáklányra aktus közben rányitott a takarítónő, aki beszámolt erről egy szülői értekezleten.

Az egyik diák azt mondta, hogy ezek után egyesével kihallgatták őket az igazgatói irodában.

Megfenyegették őket,

hogy sem az ügyről, sem a „kihallgatás” tényéről nem beszélhetnek.

Az iskola egyik tanulója így írta le a történteket:

„Egyenként felvitték a gyerekeket az igazgatóiba, ahol

fenyegetően, nyomás alatt kihallgatták őket. Én is ide tartoztam.

Azzal kezdték, hogy amit mondok, az jegyzőkönyvbe kerül. Nekik semmilyen joguk nincs arra, hogy az iskola tanulóinak szabadságát fizikailag korlátozzák, ezzel alapjogainkban sértettek meg minket. Megfenyegettek, hogy ne beszéljünk az igazgatóval kapcsolatos eseményekről és a kihallgatásról.

Az igazgató stresszelt, dadogott, nagyon remegett a hangja. Jött a kérdésekkel, hogy kitől mit hallottam. Elkezdett fenyegetni, hogy következményei lesznek, ha tudok valamit és most nem mondom el.

A nyomás miatt elmondtam, hogy tudok a pletykáról,

de neveket nem említettem”

– idézte a portál.

Kapcsolódó: Kirobbant az újabb ped0filbotrány: Öt kislány ellen követett el hátborzongató bűncselekményeket egy pap

Az igazgató már távozott, az eljárás folyamatban van

A szülők hétfőn értesítést kaptak az igazgató távozásáról. Az elektronikus levélben az állt, hogy csütörtökön egy szülői értekezleten tájékoztatják majd őket a részletekről.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság eközben hatalmi, befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett nemi abúzus miatt eljárást indított.

Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője az ügyben a múlt héten tájékoztatást kért a Tatabányai Szakképzési Centrumtól, de választ nem kapott. Ezért kedden személyesen próbál információhoz jutni.

Tóth azt írta, csak a problémák egy része oldódott meg. A diákok jogsértő kihallgatását, például, továbbra sem vizsgálták ki.

Kedden Facebook-oldalán jelezte, már a helyszínen tartózkodik, hogy információt kérjen az ügyben. A bejegyzést itt nézheted meg:

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek