Az agymosás új szintje: Kovács Zoltán annyi hazugságot hordott össze, hogy a mennyezet majdnem rászakadt

Kovács Zoltán hetet-havat összehordva beszélt a menekültekről, az EU-ról és az orosz-ukrán háborúról.

Az uniós csúcson

„frontális támadás zajlott a magyar szuverenitás ellen, Brüsszel vélhetően újabb területen próbál beavatkozni a magyar belpolitikába”

– állította a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kovács Zoltán nagyon kiakadt

Kovács Zoltán azt mondta: a csütörtökön kezdődött csúcstalálkozón Orbán Viktor miniszterelnök a magyar soros elnökség programját és egy versenyképességi paktum elfogadását kívánta megbeszélni. Ehelyett zajlott szerinte a „frontális támadás Magyarország szuverenitása és a kormány ellen”.

„Eddig a migrációs- és a népesedéspolitika vagy a rezsicsökkentés miatt volt ilyen, két éve az orosz–ukrán háborúval szembeni álláspontja miatt támadták Magyarországot, most az adópolitika van napirenden”

– vonyította a rádióban az államtitkár.

Kovács Zoltán szerint nem a magyarok fizetik meg a válság árát, de téved

Hangoztatta: a magyar kormány 2010 óta „azt a következetes álláspontot” képviseli, hogy „ha bajok vannak a magyar gazdaságban, amelyek elsősorban az európai gazdaság bajaiból származnak, akkor nem az emberekkel fizettetjük meg ennek az árát„. A megoldásba – mondta – „bevonjuk azokat, akik részt vettek az előidézésében, vagy annak haszonélvezői”.

Ez a kijelentés azért is meglepőnek tűnik, mert nem vettük eddig észre, hogy

a milliárdossá vált Orbán családnak az elmúlt évek bármilyen nehézséget jelentettek volna.

Az Európa-rekorder magyar inflációval, vagy a folyamatos megszorításokkal ugyanakkor komoly terheket tett a magyar emberek vállára a Fidesz.

Az államtitkár úgy tartja, olyan témákban, magyar pártpolitikai kérdésekben is állást fognak foglalni a brüsszeli intézmények, amivel eddig nem próbálkoztak – jósolta Kovács.

Kovács Zoltánék továbbra is Putyinnak drukkololnak háborúban

Kovács az ukrán elnök által bejelentett győzelmi tervet „kommunikációs trükk”-nek nevezte.

„Két éve vannak olyanok Európában és Amerikában, akik azt gondolják, hogy Oroszországot le tudják győzni. Ám nyilvánvaló, hogy Ukrajna nem áll győzelemre a háborúban, és hogy a háborút a csatatéren jó eséllyel nem lehet úgy lezárni, hogy egy tartós és fenntartható béke legyen. Ezért mielőbb tűzszünetre és béketárgyalásokra lenne szükség”

– mondta a Putyin-párti politikus. Azt kihagyta a fejtegetéséből, hogy az orosz agresszornak eredetileg teljes Ukrajna megsemmisítése volt a célja, ehelyett mára csak a megtámadott ország területének ötödén zajlanak az aktív harcok.

„A kétnapos uniós csúcson is látszott, hogy vannak békepártiak, Magyarország mellett az egyelőre még kormányon nem lévő egyes nemzeti és racionális pártok; és van mindenki más”

– mondta az államtitkár.

Kovács szerint nem látszik, milyen terve van Európának (!). Csak az, hogy „a kommunikáció, a narratívák szintjén próbálják továbbra is tolni az európai tagállamokat a háború támogatásába” – fogalmazott az oroszbarát politikus.

Kapcsolódó: Most érkezett: Ömlik a tagállamokra az EU-s pénzeső, de Orbánék hiába tartják a markukat

Kovács Zoltán a menekült ügyben is furcsán fogalmazott

A csúcson felmerült menekült ügyről szólva elmondta, lassan tíz éve nem sikerül megfelelően kezelni a bevándorlási problémákat. 2015-ben a kötelező szétosztási kvótát szinte senki sem tartotta be. Most pedig a lengyelek kaptak támogatást arra, hogy felfüggeszthessék a menedékjog iránti kérelmek elbírálását. Illetve a menedékjog megadását, „csak azért, mert esetükben a migránsok keletről, Fehéroroszország vagy Oroszország irányából érkeznek”.

Amikor a magyar kormány határozottan képviselte azt, hogy addig ne léphessen senki az Európai Unió területére, amíg el nem bírálták a menedékjogát, akkor falakba ütközött – tette hozzá.

Kovács Zoltán véleménye szerint látszik, hogy egyre inkább felmerül az igény a migrációs paktum felülvizsgálatára.

„Az Európai Unió sajátos működéséből fakadóan először mindig a sugalmazások szintjén és a hírekben jelenik meg a változás igénye”

– fogalmazott, utalva arra, hogy a Politico nevű oldal – amely szerinte „egy sajátos üzenőfelületként vagy üzenőfüzetként is funkcionáló portál” – nyíltan arról ír, hogy egyre nagyobb a paktummal szembeszállók tábora.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek