Kiderült: Az Orbán-család újabb fiatal tagja szállt be egy milliárdos bizniszbe

Szaporodnak a saját lábak.

Január 1-től Orbán Dávid az új ügyvezetője az Orbán-család legnagyobb bányászati cégének, a gánti Dolomit Kőbányászati Kft.-nek — írta meg pénteken a 444.

Így a cégnek már három ügyvezetője van: Orbán Győző Bálint, aki Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző, a miniszterelnök öccse, Orbán Dávid pedig a miniszterelnök unokaöccse, Orbán Győző fia, és 1987-ben született.

A lap felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon mindössze 10 olyan kőbányászattal foglalkozó cég van, amelynek bevétele meghaladja az évi egymilliárd forintot, az Orbán Viktor édesapjának többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft. viszont

még ennél is több nyereséget termel.

Orbán Dávid egyébként 2017 szeptemberétől 2020 novemberéig a győri Vörös Kavics Bányászati Kft. egyik tulajdonosa volt 2020-ig, azóta már csak két másik vállalkozásban érdekelt.

Az egyik a 2017-ben alapított, győri székhelyű MUROBÁN Kft., amelynek főtevékenysége szintén kavics- és homokbányászat, a másik pedig a nádasladányi RODÁVI Építőipari Kft., ennek lakóépületek építése a profilja.

Egyik cég sem keltett eddig nagy feltűnést: a RODÁVI egyenesen félmillió forintos veszteséggel zárta a 2020-at.

A lap megjegyzi, hogy a Dolomit Kft.-nek a privatbankar.hu cikke szerint az értékesítésből származó árbevétele alig csökkent valamit 2020-ban az előző évhez képest: 3,5 milliárd forintot könyveltek el a korábbi 4,047 milliárd után.

 

Valódi Hírek