Súlyos üzenetet küldött Iránnak Benjamin Netanjahu az otthonát ért dróntámadás után

Bárki, aki megpróbál ártani Izrael polgárainak, súlyos árat fog fizetni – tudatta.

Dróntámadás érte az izraeli miniszterelnök otthonát

Mint megírtuk, az izraeli miniszterelnök szóvivője szombaton közölte, hogy

dróntámadást indítottak Benjamin Netanjahu Cézáreában, Észak-Izraelben lévő otthona felé.

Tájékoztatása szerint Netanjahu nem tartózkodott az épületben, a dróntámadásnak mások sem lettek áldozatai. A miniszterelnök szóvivője arra nem tért ki, hogy Benjamin Netanjahu otthonában keletkezett-e kár.

Szombat hajnalban az izraeli hadsereg (IDF) azt közölte, hogy három drónt lőttek ki a tengerparti város felé. Az egyik drón épületnek csapódott, a másik kettőt pedig elfogták – közölték.

Az IDF közölte, egy Libanonból érkező drón az épületnek ütközött Cézárea területén. Az Ynet izraeli hírügynökség arról számolt be, hogy robbanásokat észlelték a városban.

Az izraeli kormányzati források szerint a dróntámadást a Hezbollah indította. Tel-Avivban légiriadót is elrendeltek, mivel egy drón megközelítette a Glilot negyedet is, ahol az izraeli Moszad külföldi hírszerző szolgálat központja és egy másik hírszerző központ is található.

Benjamin Netanjahu szombaton közölte: Hassan Nasrallah, a Hezbollah libanoni terrorszervezet vezetőjének a likvidálása történelmi fordulópont, amely megváltoztathatja az erőegyensúlyt a Közel-Keleten.

Reagált Benjamin Netanjahu a dróntámadás után

Az incidenst követően Benjamin Netanjahu elítélte „Irán szövetségeseit”, akik megkíséreltek merényletet végrehajtani ellene és felesége ellen. Az izraeli miniszterelnök közölte, hogy

Irán és a szövetségesei „nagy árat fognak fizetni” a dróntámadás után.

A Hezbollah közlése szerint éjfél óta tizenegy rakétatámadást mértek izraeli katonai célpontokra. Az információk szerint több rakétát is elfogtak Észak-Izraelben, azonban egy találat lakóházat ért, amelynek következtében

egy ember meghalt, legkevesebb kilencen megsebesültek.

Az IDF közlése szerint szombaton légicsapásokat mértek a Hezbollah fegyverraktáraira és egy hírszerzési központra. A libanoni egészségügyi minisztérium közölte, hogy szombaton legkevesebb két ember halt meg egy izraeli légicsapásban Dzsuníje város közelében.

„Súlyos hiba volt, hogy Irán meghatalmazottja, a Hezbollah megtámadott engem és a feleségemet. Ez nem fog visszatartani sem engem, sem Izrael Államot attól, hogy folytassuk igazságos háborúnkat ellenségeink ellen a jövőnk biztosítása érdekében. Azt mondom Iránnak és a gonosz tengelyében lévő helyetteseinek:

bárki, aki megpróbál ártani Izrael polgárainak, súlyos árat fog fizetni.

Továbbra is felszámoljuk a terroristákat és azokat, akik elküldik őket. Hazahozzuk túszainkat Gázából. Az északi határunkon élő polgárainkat pedig biztonságban visszaküldjük otthonaikba. Izrael eltökélt szándéka, hogy elérje minden háborús célkitűzését, és az elkövetkező generációk számára megváltoztassa térségünk biztonsági valóságát.

Együtt harcolni fogunk, és Isten segítségével – együtt győzni fogunk”

írta az X-en közzétett bejegyzésében az izraeli miniszterelnök.

(Benjamin Netanjahu/X / bbc.com / hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek