Megérdemlik: Elképesztő fricskát talált ki Orbánéknak a Néppárt

1956-ra emlékeztetve fogja tetemre hívni a Putyin-bérenc Fidesz-kormányt az Európai Néppárt.

A Manfred Weber vezette Európai Néppárt (EPP) nagyon szeretné, ha 14 éves uralkodása során az Európai Unió bajkeverőjévé avanzsált Orbán Viktor immár visszavonulna a politikától, vagy legalábbis eltűnne a hatalomból. A fideszes miniszterelnök múlt heti csúfos szereplése óta hecceli a közösségi médiában a Néppárt parlamenti frakciója – számolt be cikkében a Szabad Európa.

„Time to go” – Orbánnak ideje távozni, üzeni az Európai Néppárt

A fideszes körök ingerküszöbét is átütő hétfői posztjukban egyenesen Orbán Viktor távozását szorgalmazták. A Time magazin címlapjára kísértetiesen emlékeztető, az éppen lelépő miniszterelnököt ábrázoló kép alá azt írták:

„Eljött az ideje, hogy Magyarországot közelebb vigyük Európához, és esélyt adjunk a rossz vezetés okozta károk helyreállítására.”

Azt is nehezményezték, hogy míg Orbán problémamegoldóként próbálja eladni magát a nyilvánosság előtt, valójában

a probléma ő maga.

Meglepő, de az EPP-nél még furcsálják a magyar miniszterelnök pálfordulását:

„Mi történt Orbán Viktorral, aki régen a szabadságért és a demokráciáért harcolt? Ma Magyarország a vezetése alatt gyengébb és elszigeteltebb, mint bármikor. Eljött a változás ideje.”

A Néppárt Facebook-oldalán ilyen és ehhez hasonló bejegyzések követik egymást a héten, de a Fidesz egészen eddig nem reagált.

A találó poszt cselekvésre kényszerítette Orbánékat: a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt ugrasztották, de csak a szokásos mantrára futotta tőle.

„Újra külföldről akarják megmondani, milyen kormánya legyen Magyarországnak”

– reagált ezúttal Kovács Zoltán.

Rajta kívül a KDNP-s Nacsa Lőrinc is megszólalt az ügyben. Ő is a vélt nemzetközi befolyást nehezményezte annak ellenére, hogy pár éve megpróbált beavatkozni Ukrajna belügyeibe, ezért ki is tiltották az országból.

Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, és Manfred Webert, az EPP elnökét is azzal vádolja a Fidesz, hogy kormányváltást akarnak Magyarországon. Weber azzal érdemelte ki, hogy a strasbourgi vitán Magyar Pétert a jövő, míg Orbánt a múlt képviselőjeként említette.

Az 1956-os forradalom emlékezete a demokrácia és az oroszbarát Orbán-kormány szembenállásának szimbóluma lett

Az Európai Néppárt legújabb kezdeményezése, hogy megemlékezzen az 1956-os forradalomról, éles politikai üzenetet hordozhat a Fidesz-kormány számára.

Orbánék orra alá dörgölik az elmúlt évek oroszbarát politikáját.

Az EPP centralista tagpártjai így kívánnak előzni az európai demokráciára egyre nagyobb veszélyt jelentő radikális, populista szélsőjobboldaliak gyülekezetének. A Patrióták nevű európai parlamenti párt egyik alapítója és ideológiai vezére maga Orbán Viktor.

Kapcsolódó:

Hivatalos: Karanténba zárják Orbánékat az EU-ban, hogy ne fertőzzenek tovább

FRISS: Újraválasztották az Európai Parlament élére Orbán egyik legfőbb kritikusát

Valódi Hírek