Kiszivárgott Orbán titkos beszéde: Itt van a miniszterelnök „nagy” dobása

Kikotyogta „nagy terveit” a miniszterelnök, Orbán Viktor, az esztergomi beszéde során.

Orbán Viktor bejelentette az új gazdasági programot a beszéde során

Megírtuk, hogy a Fidesz-KDNP kétnapos rendkívüli frakcióülést tartott Esztergomban, ahol Orbán Viktor beharangozta az „új gazdasági programot”. A Magyar Nemzet tudósítása szerint a miniszterelnök úgy tartja, „a világgazdaság jelentős átalakuláson megy keresztül, és Magyarországnak ehhez alkalmazkodva kell kialakítania saját gazdaságpolitikáját”.

Orbán fontosnak tartotta kiemelni, hogy a világgazdaság súlypontja szerinte keletre tolódik. Ebben nincs újdonság, Orbán már legalább 14 éve hangoztatja ugyanezt, a világgazdaság súlypontja pedig azóta is „tolódik”.

„Maximum tíz év, és a legeket a világgazdaságban mind Keleten fogják sorolni”

– mesélte Orbán Viktor, aki úgy hiszi, Magyarországnak „gazdasági semlegességre” kell törekednie, egyúttal el kell utasítania mindent, ami az országra nézve ártalmas.

Nagy tervei vannak Orbánnak, de a valóság arcul csaphatja

A kormányfő megfogalmazta konkrét célkitűzéseit is.

„Nekünk az Európai Unió átlagos növekedését meghaladó növekedési szintre van szükségünk!”

– jelentette ki vakmerően.

Hozzátette, hogy ezen célt a gazdasági semlegesség politikájával szándékozná elérni, amely véleménye szerint lehetővé tenné a 3 és 6 százalék közötti növekedési ütemet.

Egészen merész célkitűzés az akár 6 százalékos gazdasági növekedés

Érdemes lehet megemlíteni, hogy a második negyedévben a magyar gazdaság negyedéves alapon 0,2 százalékkal zsugorodott. Az éves összevetésben számolt GDP-bővülés (a kiigazítatlan adatok szerint) 1,5 százalékos volt. A Portfolio által megkérdezett elemzők arra számítottak, hogy az előző negyedévhez képest 0,5 százalékos, a tavalyi második negyedévhez képest pedig 2,3 százalékos lendületet produkál a gazdaság, vagyis a valóság jócskán alulmúlta a várakozásokat – írta korábban a gazdasági szakportál.

Jön az egymilliós átlagfizetés Magyarországon?

Orbán Viktor több intézkedést is bejelentett az új gazdaságpolitikára vonatkozóan. Ezek között szerepel például egy többéves, a gazdasági növekedésen alapuló béremelési program. A kormányfő célja mindezzel

az ezer eurós minimálbér, valamint az egymillió forintos átlagfizetés elérése.

2025-től bevezetik a munkáshitelt

Emellett a miniszterelnök bejelentette szándékát az exportképes kis- és középvállalkozások méretének megduplázására, ehhez új gazdasági tervre, valamint tőkejuttatásra is szükség lesz.

Közlése szerint 2025-től bevezetik majd az új „munkáshitelt” is, amely a diákhitelhez hasonlóan nulla kamatozású hitelt biztosítana a fiatal dolgozóknak.

Megemlítette a megfizethető lakhatás fontosságát, valamint célként határozta meg a lakásépítések számának megduplázását és a lakáshitelek kamatának öt százalék alá szorítását.

Orbán Viktor az aktuális politikai viszonyokra kitérve – szokásához híven – ismét bírálta az Európai Unió vezetését, arra figyelmeztetett, hogy Brüsszel továbbra is nyomást gyakorol Magyarországra, ezt pedig több kérdés mentén is teszi szerinte.

Kapcsolódó:

Erre mit mondanak Nagy Mártonék? Lesújtó adatok érkeztek a magyar iparról

FRISS: Meglékelték a költségvetést, 70 milliárd forint sorsáról döntött az éjjel Orbán

Komoly baj van: Gulyás Gergely meghökkentő magyarázatot adott a 400 forint feletti euróra

Óriási botrány: Hazudott az Orbán-kormány a nyugdíjrendszerről, jöhet a feketeleves

Lehullt a lepel: Kínosan magyarázkodnak Orbánék, miután kiderült, újból megcsapolják a magyarok pénztárcáit

Valódi Hírek