Eljött a pillanat, amitől sokan tartottak: Kegyetlenül lesújtott Orbán bosszúhivatala

A Szuverenitásvédelmi Hivatal akcióba lépett: a Transparency lett a célpont.

Orbán embere beizzította a rakétáit a kormánytól független szervezetek ellen

Az Orbánék számára egyre kínosabb korrupció-érzékelési indexet készítő civil szervezetnek ment neki az „Szuverenitásvédelmi Hivatal” névre keresztelt kormányzati bosszúhatóság:

„A Transparency International Magyarország Alapítvány (TIM) finanszírozásának, tevékenységének és kapcsolati hálójának áttekintése alátámasztja, hogy a vizsgált szervezet egy több mint harminc éve működő globális lobbihálózat részeként, a hálózat mögött meghúzódó

nagyhatalmi érdekek mentén fejti ki politikai nyomásgyakorló tevékenységét”

– „állapította meg” a Lánczi Tamás vezette állami szerv. A szöveg riasztóan hajaz a rendszerváltás előtti, kommunista időszak állampárti szerveinek kommunikációjához.

Nem keveset aprít a tejbe a Szuverenitásvédelmi Hivatal „vezetője”, így biztosan megéri a bosszú a Transparency ellen

Fontos megjegyezni, hogy a nyilvánvalóan Orbán Viktor szája íze szerint megfogalmazott jelentéseket kiadó hivatal évi 6 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. Ehhez a magas összeghez

Lánczi Tamás havi bruttó 5 millió forintos, és helyetteseinek 3,7 milliós fizetése

is hozzájárul.

A most kiadott közleményében a Szuverenitásvédelmi Hivatal amiatt neheztelt az Orbánék piszkos ügyeit feltáró szervezetre, mert azt „az Amerikai Egyesült Államok érdekeit képviselő” Világbank hozta létre. Szerintük

azzal, hogy lebuktatják a NER-es közpénztolvajokat, az USA érdekeit képviselik.

Nem inkább a magyar adófizetőkét?

Azt is kifogásolták, hogy a Transparency International működését az Európai Bizottság is ellenőrzi. Tehát egy olyan szövetségi rendszer egyik intézménye, amelynek mi is tagjai vagyunk. A Nyílt Társadalom Alapítvány kapcsán sikerült Soros György nevét is belekeverni a dologba csak, hogy tartsák magukat a rogáni propaganda narratívájához.

Vicsorgó kutyaként ment neki az Szuverenitásvédelmi Hivatal az Orbán-kormány viselt dolgait kritizáló civilekre

Láncziék szerint a Transparency International hazai alszervezete az átláthatóság és a korrupcióellenesség fogalmait kisajátítja, ezeket „az amerikai gazdasági és politikai érdekek érvényesítésénekés fegyvereiként” alkalmazza, ami káros Magyarországra. Úgy vélik, hogy ezzel a korrupcióellenes szervezet „stigmatizálja” a magyar állami intézményeket.

Nem inkább a rendszerszintű lopás stigmatizálja őket?

Különösen fájdalmas pontként említette az állampárti Szuverenitásvédelmi Hivatal az Orbánékra rossz fényt vető a korrupcióérzékelési indexet. A jelentés megpróbálja úgy beállítani, mintha a nemzetközileg elismert, tudományos módszertannal készült tanulmány eredményét érdekcsoportok határoznák meg. A sértődés oka egyértelmű:

Magyarország évek óta aranyérmes az államilag szerzett lopásban.

Arra hivatkoznak, hogy a korrupcióérzékelés-index egy „árnyékjelentés”, amelynek módszertana a magyar társadalom számára rejtve marad. Pedig valójában az bárki számára nyilvánosan elérhető.

Ez kemény: Kiderült, mennyi közpénzt tapsolt el a Fidesz Orbánék ÁVH-jára

Valódi Hírek