DK: A kormány azonnal indítsa újra a 23 új HÉV-szerelvény beszerzését! (+videó)

Keszthelyi Dorottya fővárosi és Arató Gergely parlamenti képviselő szólalt meg a HÉV-ek tönkretétele kapcsán.

A Demokratikus Koalíció határozati javaslatot nyújt be a Fővárosi Közgyűlés elé: a kormány azonnal indítsa újra a 23 új HÉV-szerelvény beszerzését!

A napokban kiderült, hogy hiába tagadta le Lázár János közlekedési miniszter, az Orbán-kormány tényleg a HÉV drasztikus járatritkítására készül. Miután pedig hazugságon kapták a minisztert, mégis a beosztottját, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját rúgták ki.

Kapcsolódó: FRISS: Kirúgták a MÁV-HÉV vezérigazgatóját a járatritkítós botrány után

„Pedig mindenki számára világos, hogy nem egy beosztott felelős a kormány bűneiért. A kormány állította le az új HÉV-szerelvények beszerzését, a ráckevei és a gödöllői HÉV felújítását”

– írta a DK vasárnapi közleményében.

„A kormány hagyta leromlani hosszú évek alatt a HÉV-vonalak és állomások állapotát. És a kormány felelős azért, hogy a HÉV fejlesztésére fordítható pénzek Mészáros Lőrinc cégeihez és az Orbán-bányákhoz áramlanak

– tették hozzá.

A Demokratikus Koalíció szerint Lázár Jánosnak kell távoznia az egész áruló Orbán-kormánnyal együtt! A DK fővárosi frakciója határozati javaslatot nyújt be a Fővárosi Közgyűlés elé, amely felszólítja az Orbán-kormányt, hogy haladéktalanul biztosítson költségvetési forrást a HÉV-szerelvények karbantartására és indítsa újra a 23 új szerelvény beszerzését, amelyet kormánydöntés állított le.

A határozati javaslat követeli Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy hozza haza a miatta blokkolt európai uniós fejlesztési forrásokat, és egy részét fordítsa a környezetbarát közösségi közlekedés jármű-és hálózatfejlesztésére.

„Továbbá a határozati javaslatunk a Fővárosi Közgyűlés szolidaritását is kifejezi a HÉV-közlekedés biztosításán dolgozó szakemberek felé, akik az üzembiztos közlekedést szolgáltatják a mai napig, az egyre romló műszaki körülmények ellenére. Elég volt Lázár János mellébeszéléséből! Más politikusok sértegetése helyett mutasson példát cselekvőképességből, és mentse meg a HÉV-közlekedést az Orbán-kormány pusztító döntésétől”

– zárta közleményét a DK.

A témában vasárnap Arató Gergely parlamenti és Keszthelyi Dorottya fővárosi képviselő videót tett közzé:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek