Nem csak Mészáros Lőrinc: Az Orbán család is gazdagszik a Budapest–Belgrád-vasútvonalon

Orbán Viktor közvetlen családtagjai is szépen profitálnak.

A Budapest–Belgrád-vasútvonal felújításához az Orbán család bányájából is szállítottak építőanyagokat – írta meg hétfőn a 444.hu.

Gigantikus állami építkezés nem kevés haszonnal

Mészáros Lőrinc mellett Orbán Viktor közvetlen családtagjai is profitálhatnak a hatalmas állami építkezésből.

Erről az általuk látott belső dokumentumokból szereztek tudomást, és az információt két fuvarozó cég is megerősítette.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a Budapest–Belgrád-vasútvonal építkezésén Mészáros Lőrinc cégei dolgoznak fővállalkozóként. A beruházás részletei titkosak, így azt mostanáig nem lehetett tudni, hogy a miniszterelnök családtagjai is profitálhatnak belőle.

Az iratok szerint 2022–2023-ban több mint

200 ezer tonna vasúti követ szállítottak Gántról, az Orbán család bányájából az építkezéshez.

Mészáros Lőrinc cége az Orbán családtól rendelte meg az építőanyagot

Az építőanyagok egy részét Mészáros Lőrinc egyik, a projekten dolgozó cége, a tavaly 50 milliárdos profitra szert tevő V-Híd rendelte meg Orbánéktól. Az egyik dokumentum szerint a kínai kivitelező cég bruttó

egymilliárd forintos szerződést tervezett kötni gánti zúzottkő szállítására.

Az építkezés minden idők eddigi legnagyobb vasútfejlesztése Magyarországon, több mint 800 milliárd forintba került. A magyar állam Kínától vett fel rá hitelt.

A portál által megismert iratokból az nem derül ki, hogy a teljes projekt során összesen mennyi építőanyagot szállítottak a bányából, és ezért mennyi pénzt kapott az Orbán család cége. A Dolomit Kft.-ben az Orbán család több tagja is megtalálható.

Idősebb Orbán Győző, a miniszterelnök apja a cég többségi tulajdonosa és ügyvezetője, és szintén ügyvezető Orbán Viktor testvére, ifjabb Orbán Győző és fia, Orbán Dávid is.

Mi a helyzet a Budapest–Belgrád-vasútvonallal?

Korábban már beszámoltunk a gyermekét egyedül nevelő Szilviáról, akinek a Budapest–Belgrád-vasútvonal „korszerűsítése” miatt kellett elhagynia XXIII. kerületi otthonát.

Októberben egy hasonló esetről érkezett hír. A Kelebián élő Bozsákovics Antal Györgyné, Jutka mama – így ismeri őt mindenki a településen – otthonát a MÁV kisajátította a vasúti beruházás miatt.

Kelebián mellesleg még további 5 ingatlant vett el a hazai vasúttársaság a tulajdonosoktól, mert azok útjában voltak az építkezésnek. Makai Katalin könnyeivel küszködve mesélt arról, hogy korábban lányaival választotta ki az ingatlant, amelyet azóta már le is dózeroltak.

Kapcsolódó: Súlyos árat fizetett több család az Orbán-kormány ámokfutása miatt: Könnyfakasztó részleteket osztottak meg az érintettek

Aleksandar Vučić szerb elnök nemrég elárulta, reményeik szerint „magyar barátaik” 2025 végéig, vagy legkésőbb 2026 februárjáig, márciusáig végeznek az itteni oldalon a Budapest–Belgrád-vasútvonal munkálataival.

Szerbia 2024 végére teljesíti az építkezés ráeső részét – osztotta meg a balkáni ország elnöke. A politikus nyilatkozata azért is érdekes, mert korábban azt közölte, valószínűleg 2026 nyarára készül el a beruházás.

Kapcsolódó:

Elképesztő lincshangulat a magyar vidéken: Orbán legfontosabb bázisa fordult a miniszterelnök ellen a kínai szerelemprojekt miatt

Valódi Hírek