Hivatalos: Sebián-Petrovszki László lett a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport elnöke

Létezik egy olyan politikai képviseleti csoport, amely a pártpolitikai érdekeken felül helyezi az LMBTQ-közösség megcsorbult jogainak visszaállításáért folytatott küzdelmet – írták.

Sebián-Petrovszki Lászlót választotta elnökévé a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport

képviselőt elnökévé választotta

– tudatta a Demokratikus Koalíció.

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport második éves fennállását ünnepli és

Sebián-Petrovszki László képviselőt elnökévé választotta

tudatta a Demokratikus Koalíció.

Emlékeztettek, második éves fennállását ünnepli a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport, amelyet az ellenzéki pártok azért alapítottak, hogy az LMBTQ-embereknek is közvetlen képviseletet biztosíthassanak a magyar politikai szférában és az Országgyűlés falain belül.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az elmúlt évben sem sajnálta a kormány a gyűlöletkeltést a magyar közbeszédből: lépten-nyomon el akarják hallgattatni az LMBTQ-embereket és ellehetetlenítik a munkánkat, erről Kövér házelnök már személyesen gondoskodik, hiszen eseményeiket kitiltotta az Országházból.

Mára már megszokottá vált az,

  • hogy könyveket fóliáznak,
  • hogy kiállításokat kordonoznak el,
  • limitálják az információhoz való hozzáférésünket

– hívták fel a figyelmet.

„Azonban ez a dátum szimbolikus, hiszen október 11-én egyszerre az Előbújás Nemzetközi Napját is ünnepeljük. Egyedülálló az, hogy egy olyan rezsimben, amely arra épül, hogy magyart magyar ellen hangoljon,

létezik egy olyan politikai képviseleti csoport, amely a pártpolitikai érdekeken felül helyezi az LMBTQ-közösség megcsorbult jogainak visszaállításáért folytatott küzdelmet”

– hangsúlyozták.

Közölték, ezzel egyszerre működésükben egy új fejezet kezdődött: csoportjuk elnöksége

egyhangúlag megválasztotta Sebián-Petrovszki László (DK) országgyűlési képviselőt a Sokszínű Magyarországért vezetésére,

aki váltja tisztségéről Bedő Dávid (Momentum) képviselőt.

„Szeretnénk ezzel is üzenni azoknak a meleg, leszbikus, bisze*uális, transz és queer embereknek, akik bármilyen okból kifolyólag is arra kényszerülnek, hogy a mindennapi életükben titkolniuk kell azt, akik valójában:

csoportunk új elnöke Magyarország, kevés, nyíltan meleg politikusának az egyike, aki immáron több évtizede képviseli a magyar LMBTQ-társadalmat a politikában.

Mi azért folytatjuk a küzdelmet, hogy Magyarország egy olyan hely legyen, ahol természetes a nemek közötti egyenlőség és nem számít, hogy kinek mi a nemi, vagy sze*uális identitása.

Nekünk a Sokszínűség érték és biztonság, ezért dolgozunk egy Sokszínű Magyarországért.

Demokratikus Koalíció

Magyar Szocialista Párt

Momentum Mozgalom

Párbeszéd – ZÖLDEK”

– áll a közleményben.

(dkp.hu nyomán)

Valódi Hírek