Elon Musk hatalmas bejelentést tett: Ez mindannyiunk életét megváltoztathatja

Kétajtós robotaxival száll be a szállítmányozásba Elon Musk.

Elon Musk nem ül a babérjain. Csütörtökön a Tesla vezérigazgatója legújabb termékét, a régóta várt robotaxit mutatta be a nagyérdeműnek. Az autóban

sem kormány, sem pedálok nincsenek és szárnyasajóval nyílik.

Musk továbbra is úgy gondolja, hogy a jövő nem az alacsonyabb gyártási költségű tömegautókban van, legyenek ezek benzinüzeműek, vagy elektromosak, hanem az önműködőekben.

Az új, „Cybercab” nevű járművet állítólag már 2026-tól fogják gyártani és akár 20 utas is elférhet majd benne. Ugyanakkor erre azért nem lehet mérget venni, mert Musk híres a nagy bejelentéseket követő késésekről, sőt gyakran kudarcokról is.

Problémába ütközhet például az, hogy a Tesla-gyárakban milyen gyorsan tudnak ráállni a robotaxik gyártására, illetve hogy hogyan fog a cég megküzdeni az ilyen járművek szabályozásának számos bürokratikus akadályával.

Egyes elemzők azt jósolják, hogy különösen a biztonsági problémák miatt akár évekig is eltarthat, amíg elkezdhetik gyártani a járművet. Jelenleg az önműködő autók még balesetveszélyesnek számítanak, illetve az olyan nem várt történések, mint a zord időjárás, vagy váratlan gyalogosi viselkedés esetén nem tudnak megfelelően reagálni.

Ennek ellenére Musk szerint az önműködő autók tízszer biztonságosabbak, mintha ember vezetné őket, és ráadásul sokkal hosszabb ideig képesek az úton tartózkodni, hiszen nem kell a sofőrök elfáradásával számolni.

„Az önműködő jövő itt van”

– mondta Musk.

„Az önműködő (autókkal) visszakapjuk az időnket”

– tette hozzá a Tesla-vezér.

(reuters.com)

Valódi Hírek