Ingyenes buszozás Budapesten? Október 16-ig lehetséges!

Csak október 16-ig lehetséges az ingyenes buszozás Budapesten! Ráadásul a világ egyik legmodernebb hidrogénes buszával.

A BKV Magyarországon elsőként teszteli a Mercedes-Benz legújabb fejlesztését, egy hidrogénes-elektromos hajtású városi csuklós buszt. Az eCitaro Fuel Cell nevű busz bemutatkozása és tesztelése október 8. és 16. között a budapesti 8E vonalon történik. Az idő alatt az utasok ingyen próbálhatják ki a járművet.

Hogyan működik az új hidrogénes busz?

Az új hidrogénes busz különleges technológiát alkalmaz. Ötvözi az akkumulátoros és a hidrogénes hajtást. Így egyetlen töltéssel akár 600 kilométert is meg tud tenni. Ez jelentős előrelépést jelent a közösségi közlekedés környezetbaráttá tételében.

Az alacsony padlós, csuklós jármű ideális városi használatra, a tesztidőszakban pedig

reggel 6:15-től este 11 óráig közlekedik a forgalmas 8E vonalon.

A busz mozgása nyomon követhető a BudapestGO alkalmazásban is.

Mercedes eCitaro hidrogénbusz

Mercedes eCitaro hidrogénbusz

Ingyenes buszozás Budapesten – a BKV várja az utasok visszajelzéseit

A BKV számára különösen fontos a visszajelzések gyűjtése. Nemcsak a technológiai újdonságot akarják kipróbálni, hanem azt is meg kívánják ismerni, az utasok mennyire találják kényelmesnek és praktikusnak az új járművet.

A busz egy hónapig más magyar városokban is kipróbálható lesz. Így még több utas utazhat majd ingyen és próbálhatja ki a világ egyik legmodernebb buszát.

A hidrogénes busz bevezetése fontos lépés a fenntartható közlekedés felé a fővárosban. Az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek a környezetvédelem szempontjából kiemelt jelentőségűek, és ha a tesztek sikeresek lesznek, a BKV akár szélesebb körben is bevezetheti ezt a technológiát.

(hvg.hu nyomán)

(Címlapfotó: bkv.hu)

Valódi Hírek