Forrong a lakosság: Hiába hízelgett Lázár, egy szempillantás alatt lelepleződött az átverés

Kiderült Lázár János hazugsága: a szakmai és civil ellenállás dacára már javában zajlanak a rádió épületének bontási munkái.

Másfél éve derült ki, hogy Orbán Viktor kormánya a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új kampuszának úgy kívánnak helyet csinálni, hogy – a védett homlokzatot, illetve az utcai szárny egy részét kivéve – lebontják a Magyar Rádió Palotanegyedben található, ikonikus épületeit. Több ízben tiltakoztak a környéken lakók és ellenzéki politikusok – köztük a Demokratikus Koalíció is.

Egy hónapja odáig fajult a helyzet, hogy egy kamionos majdnem elütötte a tiltakozókat

Az épületek bontása mély aggodalmat keltett a helyi közösségben, mivel úgy érzik, hogy a Pázmány Campus megépítése nemcsak a történelmi épületek megsemmisülésével jár, hanem a város arculatának megváltozásátis előidézheti. A bontásra ítélt épületek nem csupán művészeti értékeket hordoznak, hanem a kulturális örökségünk részét is képezik.

A helyiek attól tartanak, hogy a modern létesítmények zárványként fognak funkcionálni, elidegenítve ezzel a közösséget, amelynek eddig fontos részét képezték.

Ráadásul a tervezett új épületek nem biztos, hogy képesek lesznek pótolni a meglévő zöldterületeket és közösségi tereket, amelyeket a bontás következtében elveszítenek. De jelenleg nem ez a legnagyobb gondjuk.

„Ahogy ígérte Lázár János minimális lesz a por es zajterhelés… Minden szavatokat elhisszük”

– fogalmazott szarkasztikusan a Zöld Palotanegyed Egyesület bejegyzése.

Lázár János hazugsága volt az együttműködés, aminek teljesen ellentmond a valóság

A kormány Lázár Jánost küldte ki a megnyugtatásukra, de a projektért felelős építési és építési és közlekedési minisztertől csak

semmitmondó kinyilatkoztatásokra futotta.

Szeretnének „minden gyerek számára a belvárosban felsőoktatási lehetőséget teremteni” – fogalmazott a projekt névleges céljáról.

A bontás folyamata felforgatja a környék nyugalmát, a zaj és a por mindennapossá vált, megkeserítve a helyiek életét. És ez az építkezés idejét is beleszámítva akár évekig így folytatódhat. Ezenkívül a környező lakóépületek is károsodhatnak, hiszen a – főleg a Kádár-kori bentonbunker bontási munkálatai során keletkező – rezgés komolyan megterhelheti a szomszédos ingatlanokat.

(Lázár János/YouTube)

Valódi Hírek