Dobrev Klára: 175 éve 13-an haltak meg azért, mert nem cserélték a magyar zászlót fehér zászlóra

Ami mindannyiukban közös volt, hogy életüket adták a szabad Magyarországért – írta a politikus.

Vasárnap az egész ország felidézi az aradi vértanúk emlékét

Október 6-án, vasárnap az egész ország tiszteleg az aradi vértanúk emléke előtt. Tizenhárom magyar honvédtisztet (12 tábornokot és 1 ezredest) végeztek ki Aradon az 1848–49-es forradalom és szabadságharc leverését követően, az abban játszott szerepük miatt. Szintén ezen a napon végezték ki Pesten Batthyány Lajost, az első felelős magyar miniszterelnököt.

Az Orbán-kormány szerint a feltétel nélküli megadás a „helyes lépés”

Dobrev Klára a közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy 175 éve 13-an haltak meg azért, mert nem cserélték a magyar zászlót fehér zászlóra.

A Demokratikus Koalíció politikusa ezzel Orbán Balázs napokban tett kijelentéseire utalt, amikor a miniszterelnök „stratégája” kijelentette: egy orosz támadás esetén a jelenlegi magyar kormány gondolkodás nélkül megadná magát. Ezt tekintik „jó lépésnek”.

„Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé”

– mondta Orbán Viktor politikai igazgatója.

Dobrev jelezte: az aradi vértanúk között voltak német, osztrák, szerb, horvát és örmény származásúak is, azonban ami mindannyiukban közös volt, hogy életüket adták a szabad Magyarországért. A politikus hangsúlyozta: Magyarországnak ma áruló kormánya van, amely megcsúfolja nemzeti hőseink emlékét.

Dobrev Klára bejegyzését alább közöljük:

„175 éve

13-an haltak meg azért, mert nem cserélték a magyar zászlót fehér zászlóra.

A 13, Aradon kivégzett hazafi között pedig olyan emberek is voltak – például Aulich Lajos, Damjanich János, Láhner György, Leiningen-Westerburg Károly, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, gróf Vécsey Károly – akik egyáltalán nem, vagy csak felnőttkorukra tanultak meg magyarul.

De voltak köztük német, osztrák, szerb, horvát és örmény származásúak is,

ami mindannyiukban közös volt, hogy életüket adták a szabad Magyarországért.

Biztos vagyok benne, hogy az aradi vértanúk nem azért vállalták a lehető legnagyobb áldozatot, hogy 175 évvel később maga a magyar kormány cserélje fehér zászlóra a nemzeti lobogónkat.

Ezért ma nem elég emlékezni, és fejet hajtani.

Azt is ki kell mondani, hogy Magyarországnak ma áruló kormánya van. Szégyen és gyalázat, ez nemzeti hőseink megcsúfolása!”

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek