Dagad a botrány: Kálmán Olga pofátlan választ kapott Orbán sajtófőnökének MTVA-s belépőjéről

Magas lóról válaszoltak Havasi Bertalan belépőkártyája kapcsán.

Írásbeli kérdéssel Orbán Viktor miniszterelnökhöz Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnökének ügyében. Azután tett így, hogy észrevette, a kormányfő Facebook-oldalára feltöltött képen MTVA-s,

“külső munkatárs” feliratú,

fényképes nyakbaakasztót viselt a miniszterelnök sajtófőnöke.

Fotó: Kálmán Olga/Facebook

Kálmán Olga nem habozott Havasi belépőkártyája ügyében, felkérdezte a miniszterelnököt

A kérdés úgy szólt:

„Megmagyarázná, hogy hogyan lehet az ön sajtófőnöke az MTVA munkatársa? Annak az MTVA-nak, amelyet 142 milliárd adófizetői forintból tartunk fenn. Persze tudjuk, hogy maga az egész “köztelevíziót” arra használja, hogy széthazudja a világot, de eddig legalább próbálták tagadni a kézi vezérlést.

Az ön Facebook-oldalára feltett képen Havasi Bertalannak, az ön sajtófőnökének olyan fényképes belépőkártya lóg a nyakában, amin az áll, hogy az MTVA külső munkatársa. Mivel magyarázza ezt?”

Arra is kíváncsi volt, hogy

„Hány munkatársa dolgozik még ott? Mi az ő feladatuk? Onnan is kapnak fizetést tőlünk adófizetőktől, vagy társadalmi munkában végzik a propagandagépezet irányítását?”

– tette fel kérdéseit Kálmán Olga.

Kurta-furcsa „válasz” érkezett

Az írásbeli kérdésre Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a következőt válaszolta:

„Orbán Viktor miniszterelnök úr az aktuális közügyekről való széles körű tájékoztatás érdekében rendszeresen ad rádióinterjút a Kossuth rádióban. Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnökeként kíséri el ezekre az alkalmakra, a belépőkártya az MTVA-ba való belépést teszi gördülékenyebbé.”

A képviselő erről szóló bejegyzését a Facebook-oldalán is megnézheted:

Valódi Hírek