Kálmán Olga megszerezte az MTVA botrányos szerződéseit: Lehullt a lepel Rogán exéről (+videó)

Brutális pénzköltésekre derült fény.

Mintegy 142 milliárd forintból fizeti a magyar adófizetők az MTVA működését

„Az állami televíziót 142 milliárd forintból tartjuk fenn, mi, adófizetők”

– hívta fel a figyelmet Kálmán Olga, a DK országgyűlési képviselője az MTVA székháza előtt megtartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Elmondta, teljesen jogosan nevezhetjük ezt az intézményt az Orbán-rendszer emblematikus épületének, mert az orbáni hatalom egyik bástyája a média. Kiemelte, ez az intézmény már csírájában sem emlékeztet a közszolgálatiságra. A politikus jelezte, hogy Rogán Antal propagandaminisztériumában születnek ugyanis a „hírek” és a televízióban elhangzó üzenetek.

Megint a NER-kedvencek kaszáltak közpénzből, Rogán Cecília sem fog éhezni

Kálmán Olga az MTVA épülete előtt mutatta be, hogyan szórja el a közmédia azt a 142 milliárd forintot, amelyet az idén kapott az adófizetők pénzéből.

A DK frakciószóvivője az alábbi tételeket emelte ki a szerződésekből:

  • Csaknem 100 millió forintot fizetett idén az MTVA a Magyarország szépe című szépségverseny műsorgyártási feladataiért, amelynek licencjogai Rogán G. Cecíliához, vagyis a propagandaminiszter volt feleségéhez köthetők.
  • Több mint 61 millió forintot fizet az MTVA a Vár a Kárpát-medence című magazin gyártására. Ennek érdekessége, hogy a cég ügyvezetője Kálomista Márton, Kálomista Gábor, az Elk*rtuk című propagandafilm producerének fia.
  • A Kabul Művelet munkacímű akciófilm 2,8 milliárd forint állami támogatásból és a Magyar Honvédség támogatásából fog megvalósulni, a film producere pedig a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójának a férje.
  • Egy-egy vetélkedő zsűritagja általában 5-5,5 millió forintot kap a zsűrizésért.
  • A már-már Orbán-rendszer himnuszának is tekinthető Nélküled című dal előadó zenekara, az Ismerős Arcokhoz köthető cég idén 5 és fél millió forintot kapott az állami tévétől.
  • Nagy Feró jubileumi koncertje 6,4 millió forintba került, ennyit kapott az énekes a felhasználási jogokért.
  • Sminkesre és öltöztetőre 369 millió forintot költünk.

Kálmán Olga a videóban elmondta azt is, nemcsak a külsős cégeket fizetik meg, hanem – ahogy azt tavaly kiperelte – a köztévé vezető arcai is több millió forintot keresnek havonta.

  • A hírhamisító Papp Dániel – ez 2022/23-as adat – havi 3,5 millió forintot keres.
  • A hírigazgató 1,6 milliót.
  • Orbán péntek reggeli kérdezője, pontosabban hallgatója, Nagy Katalin, aki azóta már brüsszeli tudósító lett, több mint 2 millió forintot keres.
  • Császár Attila „sztárriporter” 1,3 milliót.
  • Lánczi Tamás több mint 2 millió forintot keresett, de most már mindannyiunk szuverenitására vigyáz ő egy hatóság élén – sorolta.

„Ahová csak nézünk, mindenhol találunk egy pártkatonát, baráti céget, valakinek a cimboráját, rokonát, családtagját, esetleg a miniszterelnök sajtófőnökét”

– utalt a politikus arra a fotóra, amelyen Havasi Bertalan egy MTVA-s belépővel a nyakában követte Orbánt.

Kálmán Olga az ügyben írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnökhöz, hogy adjon választ arra: hogyan lehet az, hogy a sajtófőnöke az MTVA munkatársai is egyben?

„Az Orbán-rendszer ellenzékeként a Demokratikus Koalíció mindent el fog követni annak érdekében, hogy ez a baráti kifizetőhely, propagandagyár véget érjen, és egyszer végre az orbáni rendszer után,

az orbáni világ után létrehozzunk egy valódi, igazi közszolgálati televíziót”

– zárta sajtótájékoztatóját Kálmán Olga.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek