Botrány: Nem engedték be Vadai Ágnest a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésére, de van egy csavar a sztori végén

Vadai Ágnes esélyt sem kapott arra, hogy megtudja az igazságot a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén.

Beszámoltunk róla, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke csütörtöki videójában emlékeztetett rá: azok az eszközök, amelyek Hezbollah-vezetők, -aktivisták, -tagok kezében és ruhájában felrobbantak, úgy kerültek a tulajdonosokhoz, hogy

volt egy magyar szál is az ügyben.

Valószínűleg egy közvetítő cég, amely a gyártás és az értékesítés közötti folyamatban vett részt. Ez minden bizonnyal az izraeli titkosszolgálat fedőcége volt.

Ez hatalmas nemzetbiztonsági kockázat, ezért a DK kezdeményezte az illetékes bizottság összehívását, amely csütörtökön meg is tartotta ülését. Ám

Vadai Ágnes országgyűlési képviselőt nem engedték be, pedig joga lett volna részt venni

az ülésen.

Úgy tűnik, a kormány továbbra jobban a kérdésektől, mint amennyire félti a magyarok biztonságát.

Hatalmas nemzetbiztonsági kockázat

A DK már korábban felvetette, hogy két dolog történhetett:

  • Az egyik, hogy a szövetségesünk a mi tudtunk nélkül egy olyan fedőcéget hoz létre Magyarországon, amelyet arra használ, hogy egy terrorszervezetet támadjon meg. Ha ez kiderül, akkor Magyarország is terrorcselekmények célpontja lehet.
  • A másik lehetőség, ha tudott az Orbán-kormány róla, hogy az izraeli titkosszolgálat Magyarországot használja fedésként, akkor az szintén nincsen rendben, erre nem lett volna szabad engedélyt adnia a kormánynak – nyomatékosította a DK elnöke.

Összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottság a DK kezdeményezésére

Az ügyben Vadai Ágnes kezdeményezte a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását, amely meg is történt, ám a képviselőt nem engedték be az ülésre. Így nem tehette fel az ország biztonsága szempontjából fontos kérdéseit sem az illetékes hatóságoknak, sem az állami szerveknek. Pedig az országgyűlési bizottságnak a kormány működésének valódi ellenőrzését kellene ellátnia, főleg ennyire fontos biztonsági ügyekben – jelezte az ellenzéki országgyűlési képviselő.

Vadai így többek között azt sem tudhatta meg, hogyan garantálja Magyarország biztonságát a Hezbollah-csipogók ügye miatt. Ugyanis hazánkat biztonsági válságba sodorta az, hogy magyar cég készítette a Hezbollah-bázison felrobbant eszközöket.

A képviselő nem tudja,

mitől fél igazán a kormány: a tényektől, a kérdéseitől vagy az igazság ismertetésétől.

Kíváncsi lett volna, hogy mióta van titkos együttműködés a magyar kormány és a jelenlegi izraeli kabinet között. „Talán azóta, hogy újságírókat és ellenzéki képviselőket is megfigyeltek a Pegasus-kémszoftverrel?” – vetette fel.

Ugyan a jelenlévő fideszes bizottsági tagok nem engedték, hogy Vadai részt vegyen az ülésen,

a nemzetbiztonsági vezetők és az érintett államtitkár felajánlották a segítségüket.

Úgy tűnik, ők érzik a felelősségüket Magyarország biztonságának szavatolásában – mondta, majd megjegyezte: rövidesen időpontot egyeztet velük.

Videó:

(Vadai Ágnes/Facebook)

Valódi Hírek