FRISS: Fekete-Győr András kőkeményen megvédte Magyar Péter rágalmaitól Hadházy Ákost

Fekete-Győr András kiállt a Magyar-féle gyanús szerződéseket vizsgáló ellenzéki képviselő mellett.

Hadházy elkezdte vizsgálni Magyar kínos ügyeit, aki rögtön kiakadt ezen

Beszámoltunk róla, hogy Hadházy Ákos kemény kritikákat fogalmazott meg Magyar Péter hitelessége kapcsán. Az ellenzéki politikus a Diákhitel Központ Magyar-éra alatti szerződéseit megvizsgálta, és arra jutott, hogy nem csupán Rogán Antal nyomására köthetett túlárazott kontraktusokat.

A Fideszből váratlanul az ellenzéki oldalra átálló Magyar ezután rögtön farkast kiáltott. A kormány számára igazán kényes ügyeket – például a miniszterelnök hatvanpusztai birtokának gyarapodását feltáró – Hadházyt azzal vádolta meg, hogy nem is áll érdekében a kormányváltás. Magyar Péter azt a következtetést vonta le, hogy a független parlamenti képviselő valójában a Fidesz érdekében (!) munkálkodik.

Fekete-Győr határozottan kiállt Hadházy mellett

Ez a kijelentés alaposan felpaprikázta Fekete-Győr Andrást, aki kemény bejegyzésben állt ki az ellenzéki politikus mellett. A Momentum parlamenti képviselőjének posztját változtatás nélkül idézzük alább:

De mit ad nekünk Hadházy Ákos?

Az elmúlt napokban sokan olvastuk Magyar Péter és Hadházy Ákos üzenetváltását a Diákhitel Központ szerződéseivel kapcsolatban. Rengetegen tették fel Ákosnak a kérdést: tényleg ennyire fontos ez? Tényleg most van ennek itt az ideje?

Sokan pedig ennél is messzebbre mentek: a kormányváltás lehetőségének aláaknázásával vádolták meg Hadházy Ákost.

Mikor nyer a rogáni propaganda?

Szerintem itt érdemes megállni egy percre. A rogáni propaganda ugyanis nem akkor nyer, ha Hadházy Ákos szavaival támadja Magyar Pétert, hanem akkor diadalmaskodik, ha mi, mindannyian, egy valódi, európai demokráciát kívánó polgárok egymást kezdjük el támadni.

Akkor érik el a rogáni gyűlöletkufárok a céljukat, ha vitapartner helyett ellenséget kezdünk el egymásban látni. Ha támadásként értékeljük a tisztesség útját őrzők kérdéseit, aggodalmait.

Azt hiszem, egyvalami a legtöbbünk számára megkérdőjelezhetetlen: Hadházy Ákos a magyar politika egyik legálhatatosabb, legkitartóbb, soha egyetlen ügyben

nem félrenéző, a legkisebb mértékben sem megalkuvó szereplője.

Fekete-Győr: a rendszerváltásnak több Hadházy Ákosra van szüksége

És a közelgő új rendszerváltásnak pontosan ilyen emberekre van szüksége. Nem egyedül Hadházy Ákosra, hanem sok egyenes gerincű, megvesztegethetetlen, a legmélyebb hittel és alázattal az emberek érdekében cselekvő politikusra.

A legnagyobb szüksége Ákosra és a hozzá hasonló emberekre éppen Magyar Péternek van. Jelenleg – úgy tűnik – Magyar Péter kezébe kerülhet a változás irányításának lehetősége. Az ő felelőssége lehet tehát az, hogy a változás a NER felszámolása, és

az Orbán-rendszer lebontása, vagy csupán a NER lecserélése lesz-e?

Hadházy Ákos is szokott hibázni, de…

Lehet, hogy Hadházy Ákos nem mindig találja meg jó érzékkel a témáit. Az is lehet, hogy sokszor lesz kellemetlen a hatalom számára, sőt, az is elképzelhető, hogy egyszer-egyszer tévedni fog, és olyan ügyeket tart majd gyanúsnak, amelyek egyébként nem azok.

De tegyük fel magunknak a kérdést: mire van ennek a végletekig kizsigerelt, kifosztott, egymás ellen uszított országnak szüksége?

Egy újabb, kontroll nélküli hatalom trónra emelésére,

vagy egy olyan új, őszinte közéletre, ahol végre árgus szemekkel „őrzik az őrzőket”? Én ez utóbbiban hiszek, és hiszem, hogy minden valódi rendszerváltást akaró polgártársam is ezt szeretné.

Magyar Péter hamarosan válaszút elé kerül. Nem a választások előtt, hanem sokkal korábban:

el kell döntenie, hogy zsigerileg különbözni akar-e a jelenlegi hatalmi elittől.

Úgy szeretné-e megszerezni az ország többségének a támogatását, hogy a könnyebbik utat járva mindenki mást ellenségnek nyilvánít, vagy úgy, hogy tűri a tisztességes út kérdésekkel, vitákkal, dilemmákkal terhelt nehézségeit? Rezsimet, vagy országot szeretne-e építeni?

Ha szeretnénk az Orbán-rendszer 2026-os leváltása után egy olyan új demokráciát építeni, ahol perbeszédek helyett párbeszédek vannak, elemi szükségünk lesz megingathatatlan, megvesztegethetetlen személyekre, például Hadházy Ákosokra. Magyar Péternek legfőképpen.

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek