Hadházy kiakadt: Szerinte Magyar Péter teljesen úgy viselkedik, mint a Fidesz

Elszaladt a ló Magyarral.

Hétfőn a közösségi oldalán adott hangot Magyar Péterrel kapcsolatos egyre növekvő aggodalmainak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, akinek a közelmúltban két negatív tapasztalata is volt a Tisza Párt vezérével.

Hadházy posztját változtatás nélkül idézzük alább:

Két lehangoló visszajelzést is kaptam, miután megosztottam a független sajtó független újságírójának cikkét arról, hogy a Diákhitel Központban nem csak Rogán parancsára és nem csak Rogán emberével kötöttek felesleges és túlárazott szerződéseket.

Magyar Péter először egy kommentben azt a következtetést vonta le, hogy én Rogán embere vagyok és nem is akarok rendszerváltást. Néhány órával később, az Iványi Gábor melletti tüntetés elejéről távozóban pedig szó nélkül elment mellettem, amikor időpontot szerettem volna kérni tőle egy egyeztetéshez (pontosabban menet közben kezet fogott, visszaköszönt, aztán faképnél hagyott). Néhány megjegyzést ehhez:

1) Üzenem itt neki (hátha olvassa), hogy továbbra is szeretném akár magán egyeztetésen, akár nyílvános beszélgetésen meghallgatni azokat a válaszokat, amelyeket az ügyben több hónapja megígért . A legfontosabb, hogy -ahogyan többször elmondtam-, az ellenzék fontos szereplőjének tartom és természetesen továbbra is kész vagyok más, fontos dolgokról is egyeztetni és együttműködni vele.

2) A Fidesz doktrína alapvető része, hogy aki a vezetőjükről bármiféle kritikát fogalmaz meg, az áruló és a haza ellensége. Ha valakinek, akkor ezt Magyar Péternek tudnia kellene. Ha viszont egy új ellenzéki vezető jelölt már a kezdetekkor hasonlóan reagál a neki nem tetsző véleményekre, az nagyon komoly kérdéseket vet fel. Bevallom, ezeken a kérdéseken és jónéhány más kérdésen is sokat kell gondolkodnom a következő napokban.

3) Természetesen az ellenzéki egység megteremtésére is egy koncepció, hogy mindenki mást lenyomunk erőből, ahogyan a Fidesz is tette eddig. Elméletileg még az sem zárható ki, hogy rövid távon ez működni tud, sőt. Előbb-utóbb azonban Magyar Péternek szövetségesekre is lesz szüksége, nemcsak rajongókra.

Neki is el kell gondolkodnia azon, hogy mi az az ajánlat, amit a rendszerváltást akaró, de vele nem mindenben egyetértő embereknek nyújtani tud. És előbb-utóbb ki is kell majd fizetnie azt a morális árat, amit a vele együttműködni akaró, de vele nem mindenben egyetértő szereplők automatikus leárulózása okoz.


.

Valódi Hírek