Videó: Libanonban civileket bombáznak

Az izraeli hadsereg hétfő reggel több mint 150 célpontot bombázott.

Bár az izrael hadsereg szóvivője, Daniel Hagari előre szólt a polgároknak, hogy hagyják el Dél-Libanont, ez nem mindenkinek sikerült.

Feltételezhetően azért is, mert a szóvivő abban nem tudott tanácsot adni, hogy mégis hova meneküljenek, ahol biztonságban lehetnek.

Izrael a területen most mindent bombáz, amit ér, arra hivatkozva, hogy a Hezbollah libanoni terrorszervezet, amely azonban kulturálisan beágyazott szerepet játszik a helyiek életében, állítólag civil épületeknek álcázza a rakétakilövő állomásait.

Az izraeli hadsereg (IDF) hétfő reggel több mint 150 célpontot bombázott, ezzel megsemmisítve a térség polgári infrastruktúrájának nagy részét – jelentette az AP.

Hagari azt mondta, hogy a Hezbollah tagjai lakóházakból lőnek ki külföldről beszerzett cirkálórakétákat. Ezek azért különösen veszélyesek, mert túl gyorsak és túl alacsonyan szállnak ahhoz, hogy a hadsereg időben kilője őket.

Izraelt közben érthető módon folyamatosan kemény kritika éri a civil célpontok bombázása miatt, ezért is hivatkozik Hagari arra, hogy a Hezbollah azért álcázza a kilövőállomásait civil épületnek, hogy a közvélemény haragja Iraelt sújtsa a terrorszervezet helyett.

Az elmúlt napokban a Hezbollah is több száz rakétát lőtt ki Izraelre, ahol a támadott területekről szintén evakuálni kellett a lakosságot az említett Hezbollah-rakéták kivédhetetlensége miatt.

Videó:

(DD Geopolitics/X)

Valódi Hírek